Linta pozvao srpsko tužilaštvo da inicira suđenje Oriću

Izvor: RTS, 30.Jul.2016, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta pozvao srpsko tužilaštvo da inicira suđenje Oriću

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozvao je srpsko Tužilaštvo za ratne zločine da započne suđenje u odsustvu Naseru Oriću i njegovim saradnicima zbog zločina nad Srbima na području srednjeg Podrinja jer nije dostupan našim državnim organima.
U interesu je pravde, istine i mira da se otkriju svi zločini protiv Srba, da se pronađu svi krivci, baš kao i da se izvrše pošteni i nepristrasni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sudski procesi, uključujući tu i sudski proces protiv Nasera Orića, naveo je Linta u saopštenju.
Podsetio je da se prema optužnici koju je potvrdio Sud BiH protiv Nasera Orića jasno vidi da se nastoje drastično umanjiti ratni zločini protiv Srba.
Prema navedenoj optužnici Naser Orić se tereti za ubijstvo samo tri srpska zarobljenika tokom 1992. godine, naveo je Linta i dodao da Orić neće odgovarati po komandnoj odgovornosti za sistematsko ubijanje hiljada Srba u istočnoj Bosni.
Predsednik Saveza Srba je istovremeno u saopštenju ocenio da je "sramna i bezobrazna" odluka Suda Bosne i Hercegovine kojom je ukinuo sve mere zabrane Oriću.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.