Linta: Neiskreno saopštenje hrvatske vlade

Izvor: B92, 26.Feb.2017, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Neiskreno saopštenje hrvatske vlade

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao neiskreno saopštenje hrvatske Vlade.

U tom saopštenju se osuđuje antisrpske plakate sa natpisom “Srpsko porodično stablo” u Vukovaru i današnje nacifašističko divljanje članova Autonomne Hrvatske stranke prava u Zagrebu.

"Da bi saopštenje Vlade Andreja Plenkovića bilo prihvaćeno kao iskreno to pretpostavlja da Vlada prethodno učini barem nekoliko konkretnih stvari", navodi Linta u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Pod tim on podrazumeva odluku o uklanjanju spomen ploča pripadnicima HOS sa ustaškim pozdravom “Za dom spremni” u Jasenovcu i Kutini, spomen ploče sa ustaškim sadržajem u Zadru i spomenik ubijenim ustašama u Sisku, kao i predlaganje zakonskih izmena kojima bi bile predviđene visoke novčane i zatvorske kazne za veličanje i širenje nacifašizma.

Linta takođe traži da se zakonom nedvosmisleno zabrane ustaški simboli, uključujući i “Za dom spremni” i da se zabrani rad svih udruženja koje u svom grbu imaju taj pozdrav i političkih stranaka koji šire nacifašisitčku ideologiju .

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Linta: Neiskreno saopštenje hrvatske Vlade

Izvor: Blic, 26.Feb.2017

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao neiskreno saopštenje hrvatske Vlade u kome osuđuje antisrpske plakate sa natpisom „Srpsko porodično stablo“ u Vukovaru i današnje nacifašističko divljanje članova Autonomne Hrvatske stranke prava u Zagrebu..."Da bi saopštenje Vlade...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.