Lekari-pustili-pacijenta-da-se-trese-15-min-u-agoniji-i-podsmevali-mu-se-dok-je-umirao

Izvor: medio.rs, 09.Avg.2014, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari-pustili-pacijenta-da-se-trese-15-min-u-agoniji-i-podsmevali-mu-se-dok-je-umirao

- Umesto da ga odmah primi u bolnicu, lekar na internom odeljenju, u subotu uveče, kada smo se prvi put obratili, vratio nas je kući. Kada je video kako pokušavam da pomognem mužu da se smesti na krevet, da bi mu uradio EKG, uputio mu je reči: "Kako te nije sramota da ti žena pomaže, vidi koliki si čovek - priča supruga Koste Milinkoviča, koji se u agoniji 15 min trzao celim telom u hodniku šabačke bolnice.

Bahato, bezobzirno i neljudski, poput gospodara života i smrti, ponašali >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << su se lekari i medicinsko osoblje šabačke bolnice prema Krsti Milinkoviću (77) iz Mačvanskog Prnjavora. Ovako za “Novosti” govori njegova supruga Ikonija Milinković, koja kaže da joj je sada jedina satisfakcija da o svojoj “golgoti” progovori u javnosti.

- Umesto da ga odmah primi u bolnicu, lekar na internom odeljenju, u subotu uveče, kada smo se prvi put obratili, vratio nas je kući. Kada je video kako pokušavam da pomognem mužu da se smesti na krevet, da bi mu uradio EKG, uputio mu je reči: “Kako te nije sramota da ti žena pomaže, vidi koliki si čovek – priča Ikonija.

Milinkovići su, posle gotovo pola veka u Frankfurtu, rešili da se vrate u rodni Mačvanski Prnjavor. Krsta je bio srčani bolesnik, sa ugrađenim pejsmejkerom, zbog čega je, neposredno pre polaska na put, bio na redovnim pregledima kod svog kardiologa u Nemačkoj.

- I šabački lekar koji nas je vratio kući, zadovoljan rezultatom EKG-a, nije primetio da Krsta ima moždani udar. Izgubili smo čitav dragoceni dan, da bi se u nedelju obreli na Urgentnom prijemu u Šapcu – nastavlja Ikonija.

Umesto da ga odmah prime, Krstu su ostavili da leži na krevetu na hodniku ispred vrata dobrih 15-ak minuta, a nesrećni čovek se, očigledno u agoniji, trzao celim telom. Ikonija je, ipak, posebno kivna jer je umesto pomoći, dobila još jedan nesuvisli komentar od medicinskog osoblja: “Vidi dedu kako se rita! Koliko taj ima snage”. Smestili su ga na odeljenje neurologije.

Pošto je sutradan insistirala da vidi muža, ostavili su je da pričeka, da bi je, posle nekog vremena prozvali i, kako kaže, bez reči uvoda ili pripreme, saopštili: “Milinković Krsta je umro pre sat vremena”, prenose Novosti.

Direktorka šabačke bolnice Zora Nikolić, nije želela da komentariše ovaj slučaj. Ipak, Dragan Dragojević, zadužen za odnose sa javnošću, objasnio nam je da, po Zakonu o zaštiti pacijenata, bolnica nema obavezu da reaguje sve dok Ikonija Milinković ne pokrene proceduru kod zaštitnika pacijenata ili se ne obrati pravnoj službi.

GREŠKA?

Krsta Milinković umro je 21. jula u 12.55 časova, bar prema dokumentaciji Opšte bolnice u Šapcu. A prema opštinskoj evidenciji, smrt je nastupila u 15.55 časova istoga dana. Ikonija se sa pravom sada pita, da li da veruje da je nastala još jedna gruba omaška ili nešto drugo.

Pratite najnovije vesti putem naše Facebook stranice, Twitter-a ili preko Android aplikcije na vašim telefonima.

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

Lekari pustili pacijenta da se trese 15 min u agoniji i podsmevali mu se dok je umirao?!

Izvor: Telegraf.rs, 09.Avg.2014

- Umesto da ga odmah primi u bolnicu, lekar na internom odeljenju, u subotu uveče, kada smo se prvi put obratili, vratio nas je kući. Kada je video kako pokušavam da pomognem mužu da se smesti na krevet, da bi mu uradio EKG, uputio mu je reči: "Kako te nije sramota da ti žena pomaže, vidi koliki...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.