Ladival donosi sigurnost vašoj koži

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2015, 06:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ladival donosi sigurnost vašoj koži

Rekordne temperature koje su zahvatile region, zahtijevaju i posebne mjere opreza pri izlaganju suncu i štetnom sunčevom zračenju.

Iako je sunčeva svjetlost esencijalna za život, u isto vrijeme je i opasna, jer se sastoji od ultravioletnih (UV-A/UV-B) i infracrvenih (IR-A) svjetlosnih zraka koji diretno oštećuju kožu. Upravo su UV zraci odgovorni za crvenilo i opekotine, fotostarenje kože, pojavu fotoosjetljivosti, alergija na sunce i akni, a mogu dovesti i do promjena >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na DNK u ćelijama kože, imunosupresije i nastanka karcinoma.

Štetni efekti sunčevog zračenja su evidentni, pa samo jedna jača opekotina od sunca može trajno oštetiti kožu, naročito kod djece. Dugo izlaganje suncu, bez adekvatne zaštite, povezano je sa ozbiljnim oboljenjima poput karcinoma kože i imunosupresije.

Iako smo dočekali ljeto i vrijeme uživanja u suncu i kupanju, svi trebamo imati i kvalitetnu zaštitu od sunca. Bez obzira gdje provodili odmor, kožu moramo zaštititi na najbolji mogući način.

Najbolja prevencija, posebno kod djece i osoba sa osjetljivom kožom, jeste izbjegavanje sunca u vrijeme kad je indeks sunčevog zračenja najveći, kao i primjena kvalitetnih proizvoda za zaštitu od sunca i prozvoda za njegu kože nakon sunčanja. Proizvodi za zaštitu od sunca trebalo bi da štite kožu i od UV, i od IR zračenja, da je hidriraju i njeguju, a da pri tom neželjene reakcije u vidu iritacije ili alergije budu svedene na minimum. Prilikom izbora preparata trebamo birati one čiji su sastojci visokog kvaliteta, dermatološki provjereni i stabilni na svjetlosti i visokim ljetnjim temperaturama. Djeca, osobe sa masnom, osjetljivom kožom sklonoj alergijama pogotovo bi trebali izbjegavati proizvode koji sadrže konzervanse, boje, mirise i PEG emulgatore, i birati proizvode koji sadrže hipoalergijske sastojke. Nakon izlaganja suncu, potrebno je koži pružiti adekvatnu njegu, hidrirati je i "nahraniti" sastojcima koji djeluju antioksidantno i zaštitno.

Ladival je kvalitetna, medicinska kozmetika, za zaštitu kože od sunca njemačke kuće STADA. Ne sadrži PEG emulgatore, boje, mirise i konzervanse koji bi mogli da iritiraju i štete koži.

Ladival proizvodi su dermatološki ispitani i prilagođeni svim tipovima kože, posebno osobama sa osjetljivom kožom sklonoj alergijama, kao i osobama sa masnom kožom i aknama. U širokoj kolekciji nalaze se i proizvodi za zaštitu i njegu dječije kože, koji imaju povećanu vodootpornost, a preporučuju se i osobama sa neurodermatitisom.

Ladival sadrži visokoefikasne i fotostabilne UVA/UVB filtere, kao i ćelijski aktivan kompleks antioksidanasa koji štiti kožu od IR-A zraka, sprečava njeno oštećenje, razgradnju kolagena i stvaranje bora. Na koži ne ostavlja ljepljivi film i ne masti je, a sadrži pantenol i vitamin E.

Istraživanja su pokazala da Ladival pouzdano štiti kožu od crvenila i opekotina od sunca, sprečava stvaranje fleka, pjega i bora, a pri tom obezbjeđuje ravnomjernu preplanulost. Uz to djeluje i preventivno na pojavu alergija na sunce. Njeguje i hidrira kožu.

Kako je riječ o medicinskoj kozmetici, Ladival je dostupan samo u apotekama.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.