LUTALA BESPOMOĆNA 6 MESECI: Spasena kuca sa uraslom žicom oko vrata nadomak Novog Sada!

Izvor: Kurir, 28.Avg.2014, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LUTALA BESPOMOĆNA 6 MESECI: Spasena kuca sa uraslom žicom oko vrata nadomak Novog Sada!

Još jedan zaprepašćujući slučaj zlostavljanja napuštenih životinja dogodio se u Begeču, nadomak Novog Sada.

Volonteri grupe građana Free Fly pre dva dana, u popodnevnim časovima pronašli su psa sa vezanom žicom i kanapom oko vrata, i starim ranama u koje su se nastanili crvi. Kažu da je pas u ovom stanju verovatno dugo lutao naseljem i da mu niko nije pružio bilo kakvu pomoć, prenosi portal Životinje.rs.

Volonteri Free Fly-ja rekli su da je rana toliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << duboka da da su nervi visili slobodni, a žica srasla sa mesom, što je dodatno otežavalo njeno uklanjanje(pogledajte snimak i fotografije). Volonteri su pokušali sami da skinu žicu i kanap, ali je pas počeo da cvili, pa su ga odveli veterinaru.

"Za sada je stanje stabilno. Rana se i dalje cedi, inficirana je i biće na terapijama dok se infekcija ne povuče. Videćemo šta će kasnije veterinar savetovati. Puna je glista, ali to ćemo tek danas rešiti jer pre anestezije nije smela da dobije tabletu, a posle anestezije nije bila u stanju da je proguta", rekla je ona.

Ako želite da pomognete Tari ovde možete saznati brojeve računa.

(Životinje.rs)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.