LSV-u smeta spot Žandarmerije

Izvor: Vesti-online.com, 16.Sep.2014, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV-u smeta spot Žandarmerije

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije da se ogradi od promotivnog spota Žandarmerije i ocenila da je nedopustivo uspostavljanje bilo kakve veze između Srbije i predstavnika kvinslinške vlasti Milana Nedića iz Drugog svetskog rata.

Traže da se MUP ogradi od spota Žandarmerije

 

LSV je u saopštenju podsetila da je u promotivnom spotu Žandarmerije kao jedan od komandanata naveden Borivoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Jonić, komandant Srpske državne straže (SDS), vojne formacije pod Nedićevom kontrolom.

 

"Podsetimo, pripadnici te formacije bili su čuvari okupacionog sistema u Srbiji i kvinslinške Nedićeve vlasti koja je odgovorna za holokaust i proganjanje antifašista u Srbiji. Teško je odrediti šta je strašnije - ako nadležni u MUP-u ovo ne znaju, ili ako znaju pa su želeli da uspostave kontinuitet u radu Žandarmerije sa Nedićevim represivnim aparatom", navodi se u saopštenju.

 

LSV je zatražila od MUP-a da taj period delovanja SDS-a oceni kao diskontinuitet u trajanju i razvoju Žandarmerije, kao i da neko odgovara za "sramotu" Žandarmerije, MUP-a i države u celini.

 

Žandarmerija je, kao elitna jedinica, osnovana 1862. godine. Prekid u postojanju Žandarmerije bio je od 1944. godine do 2001. godine. Sada je Žandarmerija u sastavu MUP-a Srbije i obavlja najsloženije zadatke.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.