LOV Tajlandska policija nadomak ubice britanskih turista

Izvor: Blic, 16.Sep.2014, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOV Tajlandska policija nadomak ubice britanskih turista

Par dana nakon brutalnog ubistva dvoje turista iz Velike Britanije na Tajlandu, policija je privela trojicu osumnjičenih muškaraca, sezonskih radnika na Tajlandu.

Dvoje mladih turista, Hana Viteridž (23) i Dejvid Miler (24), pronađeni su mrtvi na plaži ostrva Koh Tao na jugu Tajlanda, na mestu koje je nedaleko od lokacije na kojoj se prethodne večeri održavala žurka. Imali su teške rasekotine glave i lica, izazvane jakim udarcem motikom.

Trojica radnika iz Mjanmara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << privedeni su na saslušanje u tajlandsku policiju, nakon što su pretresom njihovih soba pronađene stvari koje su pripadale ubijenima, telefon "ajfon", kao i jedne krvave farmerke.

Načelnik policije južne provincije Surat Tai, Panja Maman, kaže da se u pritvoru nalaze trojica radnika iz Mijanmara i da se trenutno se nad njima vrši kriminalistička obrada.

Policija je nešto ranije objavila snimke video nadzora koji prikazuju ubijene Britance kako šetaju neposredno pre smrti.

Nedugo posle toa na snimku se vidi jedan muškarac koji nekoliko puta obilazi mesto zločina. On se smatra glavnim osumnjičenim za ovo teško ubistvo.

- Trenutno pokušavamo da identifikujemo osobu sa video snimka - kazao je policijski inspektor Somsak Noorod.

Tajlandske vlasti već neko vreme optužuju sezonske radnike iz Mjanmara i Kambodže za konstantne zločine u njihovoj kraljevini.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.