LJUBAVNA PRICA KOJA NIKOG NE OSTAVLJA RAVNODUSNIM VOLI SE COVEK A NE BROJ VOLI SE DUSA A ONA NEMA GODINE

Izvor: medio.rs, 30.Apr.2017, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LJUBAVNA PRICA KOJA NIKOG NE OSTAVLJA RAVNODUSNIM VOLI SE COVEK A NE BROJ VOLI SE DUSA A ONA NEMA GODINE

Glumac Slobodan Ćustić ima 58 godina i u braku sa suprugom Jelenom (35) čeka svoje šesto dete, za koje se nada da će biti devojčica. On već ima sinove Vasilija Vida i Tanasija, te ćerku Zariju, a u prethodnom braku dobio je sinove Nikolu (36) i Ljubomira (32).

U razgovoru za “Blic puls” Jelena i Slobodan otkrivaju da su se prepoznali čim su se sreli.

- Znala sam sve i pre nego što smo se sreli. Neobjašnjivo je. Susret je to samo potvrdio. Osećaj je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << kao da se već dugo poznajemo - priča Jelena, dok Slobodan dodaje da iluzija nije bilo.

- U tome su me sprečile moje godine. Tada sam bio nešto stariji od Jelene pa sam drugačije sve to gledao... a nisam razmišljao o braku, nikada. Ljubav je najvažnija i ljubav je pitanje odluke, neće sama od sebe da opstane. Ljubav je bokor ruža, ako se redovno i sa pažnjom održava, živeće - priča Ćustić.

Slobodan je od Jelene stariji više od dve decenije, ali nijedno od njih dvoje se ne osvrće na to niti im razlika u godinama smeta.

- Kod Slobodana me je privukla njegova harizma, sloboda i lakoća postojanja i življenja. Snažna, nepokolebljiva volja i veseo duh. Iskre radosti koje su mu stalno tinjale u očima i osmeh koji je uvek imao bez rezerve - priča nam Jelena i dodaje da ljudi o svemu imaju predrasude pa je tako bilo i u njihovom slučaju.

- Predrasude uvek postoje, ljudima ne treba naročit razlog. Razlika u godinama je večita tema, ne samo u našem slučaju, mada je potpuno nejasno zašto. Ljudsko biće je određeno godinama jednako koliko i ulicom u kojoj živi. Voli se čovek, a ne broj. Voli se duša, a ona nema godine. Oni kojima su godine važne, govore o sebi i svojim strahovima, ograničenjima. Slobodanu i ime govori da je - slobodan, a i ja sam osoba bez predrasuda, oslobođena i neopterećena nametnutim “normama” i “pravilima” - čvrsto ističe Jelena.

Njihova ljubav je velika, kao i poštovanje koje imaju jedno za drugog, ali tu su uvek i neke sitnice koje umeju da iznerviraju, kao i u svakoj drugoj vezi.

- Izbaci me iz takta kad Slobodan ujutru pusti glasnu muziku. To je jedino oko čega se ne slažemo nimalo! On ujutru može kolo da igra, a ja prvih sat vremena ćutim i treba mi tišina i mir - kroz smeh otkriva Jelena, koja je po četvrti put u drugom stanju. Saznanje o dolasku još jedne bebe ih je, kako kažu, dodatno usrećilo.

- Kao i svaki prethodni put, kad smo saznali na licu nam se pojavio osmeh dobrodošlice. Najlepše doziva najlepše. Zato sreću uvek samo prigrlimo još jače - priča Jelena, dok nam Slobodan otkriva kako je izgledao trenutak kad su saznali lepe vesti.

- Pogledali smo se, nasmejali i poljubili, ako se dobro sećam - kaže Ćustić, koji čeka svoje šesto dete.

Iako su posvećeni roditelji, Jelena ističe da deca ne mogu da učvrste brak.

- Ne može dete da učvrsti brak. Dete je onakvo kakav je brak - to je lepo rekao i Vladeta Jerotić i ne postoji ništa tačnije od toga. Ako otac i majka međusobno nemaju dobar odnos, ne može ni dete biti stabilno i harmonično. Dete u lošem braku može samo da ispašta, ali da ga učvrsti - nikako. Naš brak je stabilan zbog međusobnog poštovanja, razumevanja i prihvatanja, bez insistiranja da se ono drugo u bilo čemu promeni.

Jelena ističe da Slobodan i ona i dalje znaju da iznenade jedno drugo.

- Romantika ne zahteva neko posebno vreme ni mesto. Romantična je bliskost, zagrljaj, držanje za ruke, osmeh usred neke nervoze koja nema veze sa nama... Mi stalno iznenađujemo jedno drugo sitnim pažnjama - priča Jelena, dok nam Slobodan otkriva šta mu se najviše dopada kod supruge:

- Ne mogu baš nešto posebno da izdvojim. Jelenu volim i to je to!

Jelena i Slobodan slažu se da su kompromisi neophodni u braku.

- Jedna svetska agencija je na osnovu nekoliko miliona ispitanih bračnih parova došla do zaključka da se idealan bračni par slaže u samo 30 odsto stvari, sve ostalo je kompromis koji je sklopila njihova ljubav - kaže Ćustić, dok Jelena dodaje:

- Kompromisi su logičan sled događaja u zajednici dvoje ljudi. Oni bi trebalo da dolaze bez napora, prirodno. Za mene je kompromis sinonim za davanje, pružanje. A to je, takođe, logična posledica ljubavi. Dolazi spontano, kao potreba, a ne kao žrtva. A kad su tu i deca, onda su kompromisi višestruki, višeslojni i još potrebniji za normalno, harmonično funkcionisanje zajednice.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.