LIGA EVROPE: Kramarić i Rijeka sjajni!

Izvor: Mondo, 27.Nov.2014, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIGA EVROPE: Kramarić i Rijeka sjajni!

U utakmicama 5. kola Lige Evrope, koje su odigrane u prvom terminu od 19 sati, bilo je dosta uzbuđenja. Rijeka je pobedila Standard na Kantridi, PAOK je slavio u Minsku, Evrton je ostao neporažen u Nemačkoj...

Foto: Guliver/Getty Images/EuroFootball

REZULTATI 5. KOLA LIGE EVROPE

Utakmice od 19 časova

Grupa G

Rijeka je nastavila sa odličnim igrama u Ligi Evrope i tek sada žali za propuštenom prilikom protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Sevilje na Kantridi, kada su Španci izvukli remi u sudijskoj nadoknadi.

Standard iz Liježa nije imao šanse protiv raspoloženog Andreja Kramarića i društva. Belgijanci su u Lijež ispraćeni sa dva gola u mreži i "fenjerom", s obzirom da su posle petog kola na začelju Grupe G.

Riječanima u korist nije išao rezultat druge utakmice u kojoj je Fejenord na De Kajpu pobedio Sevilju 2:0, ali bez obzira na to u direktnom duelu sa Špancima odlučivaće ko će nastaviti takmičenje.

Rijeka - Standard Lijež 2:0 (2:0)

/Mozes 25, Kramarić 34p/

Fejenord - Sevilja 2:0 (0:0)

/Tornstra 56, Al Ahmedi 83/

TABELA: Fejenrod 9, Sevilja 8, Rijeka 7, Standard Lijež 4.

Poslednje kolo: Standard Lijež - Fejenord, Sevilja - Rijeka.

Grupa H

Everton je nastavio seriju utakmica bez poraza u Nemačkoj. "Karamele" su devet puta gostovale u zemlji "pancera" i nikada nisu poražene - dobile su pet utakmica i četiri puta igrali nerešeno.

Tim iz Liverpula u četvrtak je kao gost bio bolji od Volfzburga 2:0 čime je overio "proleće u Evropi". U prvoj utakmici Grupe H Krasnodar i Lil igrali su 1:1.

Krasnodar - Lil 1:1 (1:0)

/Ari 35 - Ru 79/

Volfzburg - Everton 0:2 (0:1)

/Lukaku 43, Miraljas 75/

TABELA: Everton 11, Volfzburg 7, Lil 4, Krasnodar 3.

Poslednje kolo: Lil - Volfzburg, Everton - Krasnodar.

Grupa I

U Grupi I sve je otvoreno. Vodeće ekipe Sparta Prag i Napoli igrali su bez golova, a to je iskoristio Jang Bojs, pobedivši u Bratislavi Slovan 3:1. Slovaci nemaju nijedan bod, Švajcarci su sakupili devet, dok Sparta i Napoli imaju deset. U poslednjem koju sastaju se Jang Bojs i Sparta, dok Napoli ima lagan posao protiv Slovana.

Slovan Bratislava - Jang Bojs 1:3 (1:2)

/Sumah 11 - Haru 9p - Kubo 18, 63/

Sparta Prag - Napoli 0:0

TABELA: Sparta Prag 10, Napoli 10, Jang Bojs 0, Slovan Bratislava 0.

Poslednje kolo: Jang Bojs - Sparta Prag, Napoli - Slovan Bratislava.

Grupa J

Pobedom 2:0 protiv Rio Avea Dinamo Kijev je završio posao u prvoj fazi takmičenja u Ligi Evrope. Alborg je u Danskoj savladao Steauu 1:0 i pretekao je na tabeli. Rumuni će u poslednjem kolu morati da pobede Dinamo u Bukureštu, ali i da se nadaju povoljnom rezultatu u Portugaliji.

Alborg - Steaua 1:0 (0:0)

/Enevoldsen 72/

Dinamo Kijev - Rio Ave 2:0 (0:0)

/Lens 53, Migel Veloso 77/

TABELA: Dinamo Kijev 12, Alborg 9, Steaua 7, Rio Ave 1.

Poslednje kolo: Steaua - Dinamo Kijev, Rio Ave - Alborg.

Grupa K

PAOK je na najbolji način iskoristio "poklon" Fiorentine. Italijani su u Francuskoj pobedili Gengan 2:1, dok su solunski crno-beli u poslednjih deset minuta slomili otpor Dinama iz Minska i stigli do trijumfa 2:0. "Viola" je prva sa 13 bodova, dok Gengan i PAOK imaju po sedam i u poslednjem kolu igraju u Solunu.

Dinamo Minsk - PAOK 0:2 (0:0)

/Atanasiadis 82, 88/

Gengan - Fiorentina 1:2 (1:2)

/Bove 45p - Marin 6, Babakar 13/

TABELA: Fiorentina 13, Gengan 7, PAOK 7, Dinamo Minsk 1.

Poslednje kolo: Fiorentina - Dinamo Minsk, PAOK - Gengan.

Grupa L

Legija jeposlečetiri uzastopne pobede u Ligi Evrope doživela prvi poraz. Lokeren je sa tri boda protiv poljskog šampiona ostao u trci za drugu fazu takmičenja. Trabzon je sa 3:1 pobedio Metalist i zadržao realne šanse da uz legiju nastavi takmičenje u Evropi.

Trabzonspor - Metalist 3:1 (1:0)

/Belkalem 36. Ekići 87, Horjainov 90ag - Gomenjuk 68/

Lokeren - Legija Varšava 1:0 (1:0)

/Vanaken 7/

TABELA: Legija Varšava 12, Trabzonspor 10, Lokeren 7, Metalist 0.

Poslednje kolo: Legija Varšava - Trabzonspor, Metalist - Lokeren.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.