Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Nov.2015, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Priče o državnom udaru situaciju čine komplikovanijom

Liberalno demokratska partija (LDP) ocenila je danas da priče o državnom udaru, tešku političku i ekonomsku situaciju u Srbiji čine još komplikovanijom.

"U ovakvoj atmosferi, u danu u kojem nekom izgleda normalno da pored najviših državnih funkcionera stoje policajci sa fantomkama i pancirima, onako kako nisu stajali ni u ratnom ili vanrednom stanju, nisu ugrožene samo elementarne vrednosti normalnog demokratskog društva, već je potpuno zaboravljena i obesmišljena politika >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koja bi trebalo da rešava probleme u kojima se društvo guši", saopštio je LDP.

Iz te stranke su ocenili da su "atmosfera linča, često pominjanje rata, izazivanje unutrašnjih i spoljnih sukoba, konstantno stvaranje neprijatelja" izraz slabosti i nespremnosti onih koji to čine da se uhvate u koštac sa stvarnošću oko sebe.

"Slobodni mediji, atmosfera razumevanja i mira i politički život definisan demokratskim principima su jedini okvir kroz koji će Srbija moći da se menja nabolje. Ova vlada takav okvir neće ili ne ume da ostvari i zato bi za zemlju bilo bolje da što pre, kroz izbore, dodje do vlade koja će na probleme pred nama ponuditi drugačije i racionalnije odgovore", dodao je LDP.

Premijer Aleksandar Vučić je juče otišao u policiju na saslušanje nakon što je "Kurir" objavio tekst da je premijer sa još tri osobe pokušao da uceni nekadašnjeg direktora tog lista.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je rekao da je Vučić na sva pitanja o tom slučaju odgovorio sa "ne" i da je prošao poligraf ocenivši da je cilj optužbi protiv premijera destabilizacija zemlje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.