LDP: Ako budemo pozvani, razgovaraćemo o Vladi Srbije

Izvor: B92, 28.Maj.2016, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Ako budemo pozvani, razgovaraćemo o Vladi Srbije

Beograd -- LDP je saopštila da će se odazvati razgovorima o formiranju Vlade Srbije kao i ciljevima koje će ta vlada postaviti ispred sebe, u slučaju da bude pozvana.

LDP navodi da je na to obavezuje odgovrnost prema zemlji.

"Bez želje da od tih razgovora pravimo novi politički cirkus, rasterećeni bio kakvog sebičnog interesa da moramo biti članovi te vlade, na razgovore idemo svesni odgovornosti koju imamo prema ovoj zemlji", navodi LDP.

Ta stranka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštava da je na sednici Predsedništva analizirala političku situaciju u zemlji i dodaje da je svaki glas glas koji je dobila na izborima obavezuje da svoju politiku dalje afirmiše i da rešava probleme ljudi, a ne da ih produbljuje.

LDP navodi da će na razgovorima zastupati politiku koja za cilj ima uspostavljanje novih, zdravijih međususedskih odnosa sa Hrvatskom, koja, kako kažu, "od nas stvara partnere koji zajedno rešavaju probleme u Bosni i Hercegovini".

"Na razgovore idemo kao neko ko razume bezbednosne probleme koji su zahvatili Makedoniju i koji utiču na čitav region, ali i hitnost ponovnog uspostavljanja dijaloga sa kosovskim Albancima, pošto bez tih razgovora i iskrenih odnosa ostajemo trajno nasukani na margini Evrope", istakao je LDP.

U tim razgovorima želimo da naglasimo koliko je jačanje institucija važno za dalju demokratizaciju društva, kao što poštovanje medijskih sloboda i ljudskih prava oslobađa društvo straha u kojem živi, napominje LDP.

Bezbednost građana, rešavanje spornih pitanja oko kojih se naše društvo ubrzano polarizuje, kao i ubrzane evropske integracije, teme su koje će takođe kandidovati na ovom sastanku, navodi LDP dodajući da će nastupati bez bilo kakvog uslovljavanja i potpuno otvoreno, jer ove teme predstavjaju preduslov daljeg ekonomskog razvitka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.