Kurti: Novi protesti, isti zahtevi

Izvor: B92, 30.Jan.2015, 01:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti: Novi protesti, isti zahtevi

Lider Pokreta "Samoopredeljenja" Albin Kurti najavio je da će novi protesti biti organizovani u sredu, 4. februara, u centru Prištine.

"Naši zahtevi su isti - razrešenje ministra za zajednice i povratak Aleksandra Jablanovića i usvajanje zakona o pretvaranju Trepče u javno preduzeće", rekao je Kurti na konferenciji za novinare.

On je dodao da će protesti biti organizovani u saradnji sa Alijansom za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja i Inicijativom za Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fatmira Ljimaja.

Inače, poslanica "Samoopredeljenja" Aljbulena Hadžiu je na svom Fejsbuk profilu napisala da je do sada prikupljeno 36 potpisa za zakazivanje vanredne sednice kosovske skupštine na kojoj bi se zatražila smena Jablanovića.

"Opozicija je prikupila 36 potpisa za zakazivanje vanredne sednice Skupštine Kosova za smenu Jablanovića. Nedostaje nam još četiri potpisa, ali nam poslanici većine ne daju te potpise", napisala je Hadžiu.

Prema njenim rečima, ako vladajuća većina želi smenu Jablanovića neka potpiše inicijativu, jer će se inače protesti nastaviti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.