Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Dec.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurdi oslobodili planinu Sindžar na sjeveru Iraka

Kurdske snage su objavile da su uspjele  ostvariti najveću pobjedu u sukobima sa džihadistima, oslobađanjem dijela sjevernog Iraka, odnosno planine Sindžar.

U međuvremenu, Pentagon  je saopćio da su u zračnim  napadima koalicijskih snaga ubijena trojica visokih vojnih zapovjednika militantne  Islamske države.

Ofanziva kurdskih snaga na Sindžar počela je u srijedu, a pratila je do sada najintenzivnija akcija iz zraka.

Kopnenom ofanzivom više od 8.000 vojnika Pešmerge u dva navrata je napalo islamiste, čime je omogućen prolaz Jazidima i ostalom stanovištvu koje su džihadisti držali u zarobljeništvu jos od augusta.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Velika pobeda kurdskih snaga

Izvor: VOA, 19.Dec.2014

Kurdske snage ponovo su zauzele veliki deo teritorije od ekstremista Islamske države i razbile blokadu planine Sindžar gde su brojni pripadnici manjinske zajednice Jazida bili zarobljeni..Kurdske snage na severu Iraka napreduju tokom velike ofanzive protiv grupe Islamska država, nakon što su objavile...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.