Kugla 21 hit u svetskim medijima: Izvučena srpska loptica skočica!

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2015, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kugla 21 hit u svetskim medijima: Izvučena srpska loptica skočica!

Nezapamćen indicent Državne lutrije Srbije koji se dogodio u utorak uveče privukao je pažnju vodećih svetskih medija.

Britanski "Gardijan" je kontroverznu kuglu 21 nazvao "srpskom lopticom skočicom", uz pitanje "Slučajnost ili korupcija?".

"Incident sa lutrijom je probudio bes u srpskoj javnosti, u kojoj je do sada važilo mišljenje da je barem Državna lutrija iznad korupcija i skandala", piše britanski list, dodajući da su "mnogi penzioneri i nezaposleni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kojima je loto jedina šansa za izlazak iz bede besno gledali kako se na ekranu pojavljuje broj koji još uvek nije izvučen".

Tabloid "Dejli mejl" prenosi da su građani Srbije ljuti nakon loto afere, u kojoj se pobednički broj pojavio na ekranu pre nego što je izvučen. "Dejli mejl" prenosi i da je policija ispitala šest osoba povodom ovog incidenta.

"Skaj njuz" preneo je vest da je u toku policijska istraga u Srbiji nakon što je "tehničar otkucao broj 21 na ekranu pre nego što je on izvučen".

"Greška? Moguće, ali ovakav incident implicira odgovornost 'mračnijih sila'", piše o loto incidentu u Srbiji britanski tabloid "Miror".

O incidentu su izveštavali i američki mediji, pa je tako "CBS" preneo vest da je direktor Državne lutrije Srbije podneo ostavku, uz naslov: "Ups! Pobednički loto broj u Srbiji pojavio se na ekranu pre nego što je izvučen".

Vest o loto aferi u Srbiji preneta je i u italijanskim, rumunskim i francuskim, kao i u medijima u regionu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.