Kuba otvorena za Obamine predloge

Izvor: B92, 22.Dec.2014, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuba otvorena za Obamine predloge

Kuba saopštila da je otvorena za svaki korak Obame na popravljanju odnosa između dve zemlje i jačanju privatnog preduzetništva i civilnog društva na tom ostrvu.

U prvoj detaljnijoj javnoj reakciji na Obamin istorijski prošlonedeljni predlog, kubanska šefica za severnoameričke poslove Hosefina Vidal je izjavila za AP kako Kuba pozdravlja "čitav paket" koji je Obama ponudio.

U to su uključeni i američka oprema za unapređenje interneta na Kubi i potencijalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neograničen izvoz namenjen novoj kubanskoj klasi privatnih preduzetnika.

Vidal ističe da je kubanski predsednik Raul Kastro rekao "da mi pozdravljamo odluku predsednika Obame da uvede najznačajnije promene u odnosima s Kubom za poslednje 54 godine...u to je uključen ceo paket".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kuba pozdravlja čitav paket koji je ponudio Obama

Izvor: Blic, 23.Dec.2014, 00:17

Kuba je saopštila da je otvorena za svaki korak američkog predsednika Baraka Obame na popravljanju odnosa između dve zemlje i jačanju privatnog preduzetništva i civilnog društva na tom ostrvu...U prvoj detaljnijoj javnoj reakciji na Obamin istorijski prošlonedeljni predlog, kubanska šefica za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.