Kriza javnog uma: znalci i dobošari

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jun.2017, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriza javnog uma: znalci i dobošari

"Kriza javnog uma: znalci i dobošari“, četvrta je u nizu od četiri sesije, koje organizuje Medija centar Beograd, u okviru projekta pod nazivom “Kriza javnog uma”.

Projekat “Kriza javnog uma” fokusiran je na poražavajuće odsustvo debate u srpskom društvu, položaj i status intelektualne elite, kao i na traganje za uzrocima njene evidentne marginalizacije u Srbiji, ali i regionu.

Ova tema je izuzetno važna, posebno sa stanovišta razvoja ionako mlade demokratije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Srbiji, kao i formalno proklamovanih evropskih integracija s jedne, a pojačanih proistočnih uticaja, s druge strane. Kao zastupnik tih uticaja prednjači novokomponovana kvaziintelektualna elita – jedino glasni i od vlasti otvoreno ili prećutno podržani tzv. znalci, stručnjaci, analitičari i dobošari, što dodatno pogoduje stvaranju konfuzije i zastoju demokratizacije.

Četiri debate/okrugla stola/ sa zajedničkim imeniteljem “Kriza javnog uma”, su strukturirane po segmentima, tako da se kroz mišljenje meritornih učesnika traže odgovori na sledeće teme:

1. Društvo bez debate: sloboda izražavanja i moć javne reči u Srbiji (Medija centar - četvrtak 15.06.2017. 11,oo h)

2. Intelektualci i politika: regionalna perspektiva

(Medija centar - petak 16.06.2017. 16,3o h)

3. Anti-intelektualizam i banalizovanje javnosti

(Medija centar - utorak 20.06.2017. 11.oo h)

4. Kriza javnog uma: znalci i dobošari

(Medija centar - sreda 21.06.2017. 11.oo h)

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.