Izvor: Blic, 27.Jul.2016, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava u Češkoj zbog antimuslimanske fotomontaže

Jedna češka osiguravajuća kompanija je podnela krivičnu prijavu jer se društvenim mrežama širi fotomontaža njene reklame sa izmenjenim, antimuslimanskim tekstom.

Kompanija "Kooperativa" je iskoristila pomamu za "pokemonima" tako što je na autoputu postavila reklame "Ne lovite pokemone dok vozite", ali ubrzo se na internetu pojavila fotomontaža te reklame s tekstom "Ne lovite pokemone, nego muslimane".

Krajem prošle sedmice je na javni poziv "Kooperative" anti-izbeglička >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i anti-muslimanska organizacija "Blok protiv islamizacije" uklonila s Fejsbuka tu ksenofobnu i rasističku foto-montažu, ali hiljade Čeha, medju njima i autor foto-montaže, i dalje da objavljuju tu sliku.

"Koooperativa" je zato sada podnela krivičnu prijavu, a priprema i zahtev za odštetu zbog kaljanja svog imidža.

"Ta fotomontaža ima elemente kršenja tudjih prava i podsticanja mržnje... i pozivanja na kršenje prava", kazao je češkom tabloidu "Blesk" Milan Kanja, portparol te osiguravajuće kompanije, druge najveće u Češkoj.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tužba zbog "ne lovite pokemone nego muslimane"

Izvor: B92, 27.Jul.2016

Prag -- Češka osiguravajuća kompanija je podnela krivičnu prijavu jer se društvenim mrežama širi fotomontaža njene reklame sa izmenjenim, antimuslimanskim tekstom...Kompanija "Kooperativa" je iskoristila pomamu za "pokemonima" tako što je na autoputu postavila reklame "Ne lovite pokemone dok...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.