Krim ponovo dobio struju

Izvor: B92, 29.Nov.2015, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krim ponovo dobio struju

Sva naselja na poluostrvu Krim dobila su danas struju.

Krim je ostao bez struje nakon što su u noći između subote i nedelje, 22. i 23. novembra, nepoznate osobe minirale stubove za energetsko snabdevanje u Hersonoskoj oblasti, na jugu Ukrajine.

"Od danas nema nijednog naselja na Krimu koje nema električnu energiju", saopštila je pres služba ruskog Ministarstva za vanredne situacije, prenela agencija Tas s.

To Ministarstvo poslalo je 20 konvoja sa oko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 250 električnih generatora iz različitih regiona Rusije, kako bi predupredila buduće probleme sa snabdevanjem Krima strujom.

Na teritoriji Krima uvedeno je vanredno stanje, pošto je bez električne energije ostalo oko 1,6 miliona potrošača.

Dalekovodi su izbačeni iz sistema eksplozijama koje su se dogodile pre nedelju dana, a popravku su sprečavale nepoznate osobe, koje nisu dozvoljavale radnicima da priđu oštećenim stubovima, preneo je Sputnjik.

Krim u velikoj meri zavisi od ukrajinske struje. Čak čak 70 odsto električne energije poluostrvo dobija od Ukrajine.

Ceo Krim je bio prebačen na alternativno snabdevanje električnom energijom, a prioriteti su bile bolnice i objekti državne uprave.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.