Krem čorba od luka – kakvu jedu Francuzi

Izvor: Telegraf.rs, 19.Jan.2017, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krem čorba od luka – kakvu jedu Francuzi

Sastojci:

- 2 krompira

- 4 glavice crnog luka

- 1 l supe

- 1 dl mleka

Za ukras:

- glavica luka

- suvi hleb

- malo masti i ulje

Priprema:

Očistiti krompir i luk, iseći sitnije i kuvati u supi pola sata. Izmiksirati ili propasirati pa dodavati vruće mleko, naliti supom koja je nastala posle ceđenja luka i krompira. Očistiti glavicu luka i iseći na što tanje rezance, propržiti na masti, dodati i stari hleb iseckan na kockice u luk, sačekati da hleb požuti i pred samo služenje staviti u čorbu „da pliva“ po površini.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Pileća čorba sa žumancima i peršunovim lišćem

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jan.2017, 10:42

Sastojci:..- 1 kg pilećeg mesa..- 200 g zeleni za supu..- 100 g crnog luka..- so..- biber u zrnu..- lovorov list..- 5 žumanaca..- sok od limuna..Priprema:..Piletina se iseče na sitnije komade, operei stavi u lonac sa hladnom vodom da se kuva. Kuva se lagano i povremeno skida pena sa površine. Posle...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.