Izvor: Telegraf.rs, 19.Jan.2017, 16:05 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Krem čorba od luka – kakvu jedu Francuzi
Sastojci:
- 2 krompira
- 4 glavice crnog luka
- 1 l supe
- 1 dl mleka
Za ukras:
- glavica luka
- suvi hleb
- malo masti i ulje
Priprema:
Očistiti krompir i luk, iseći sitnije i kuvati u supi pola sata. Izmiksirati ili propasirati pa dodavati vruće mleko, naliti supom koja je nastala posle ceđenja luka i krompira. Očistiti glavicu luka i iseći na što tanje rezance, propržiti na masti, dodati i stari hleb iseckan na kockice u luk, sačekati da hleb požuti i pred samo služenje staviti u čorbu „da pliva“ po površini.
(Telegraf.rs)
Pileća čorba sa žumancima i peršunovim lišćem
Izvor: Telegraf.rs, 20.Jan.2017, 10:42
Sastojci:..- 1 kg pilećeg mesa..- 200 g zeleni za supu..- 100 g crnog luka..- so..- biber u zrnu..- lovorov list..- 5 žumanaca..- sok od limuna..Priprema:..Piletina se iseče na sitnije komade, operei stavi u lonac sa hladnom vodom da se kuva. Kuva se lagano i povremeno skida pena sa površine. Posle...