Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2017, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljica Elizabeta Druga proslavila 91. rođendan

Najdugovečnija britanska vladarka, britanska kraljica Elizabeta Druga proslavila je danas 91. rođendan u privatnosti bez pompe, a njoj u čast bizvedena je počasna paljba.

Eskadron Kraljevske konjičke artiljerije prošle su pored Bakingemske palate i u podne je izvedena počasna paljbu u Hajd parku, a sat kasnije počasna paljba ispaljena je kod tvrđave London tauer.

Kraljica Elizabeta, koja je krunisana 8. februara 1952. godine, britanska je vladarka koja je najduže >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na prijestolu. Ona je takođe i monarh koji je najduže vlada na svijetu od smrti tajlandskog kralja Bumibola prošle godine.

Kraljica obično provede svoj rođendan u krugu najbližih. Takođe, ima zvaničnu proslavu rođendana u junu, kada je vrijeme bolje, koja se slavi vojnom paradom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.