Kraljevo: Bukti požar u blizini Studenice

Izvor: Šumadija Press, 29.Avg.2015, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevo: Bukti požar u blizini Studenice

Veliki požar zahvatio je juče u popodnevnim satima naselja Borovac i Zimovnik kod Studenice. Požar je zahvatio površinu od oko 100 hektara.

Vatrogasci nastavljaju borbu sa požarom koji je juče izbio u Studenici. Požar je zahvatio oko 100 hektara borove šume na brdu preko puta manastira Studenica.

Načelnik Uprave MUP-a za vatrogasno-spasilačke jedinice Goran Nikolić očekuje da će tokom dana biti lokalizovan požar koji je zahvatio okolinu Ušća, oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << pet do šest kilometara od manastira Studenica.

Vatrogasci su tokom noći uspeli mašinama da naprave prstenove oko površina koje je zahvatio požar, ali vatrogasci nisu mogli da priđu zbog gustog dima – rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da je požar lokalizovan prema zasecima Borovci i Zasad, i da su odatle još u toku jučerašnjeg dana, preventive radi, evakuisali nekoliko porodica, ali da im problem pravi širenje požara prema vrhu brda.

Puno je dima u ovom području, a ima delova brda gde ljudska noga nema šanse da kroči. Nadamo se da će nas vremenske prilike poslužiti – naveo je Nikolić.

On je rekao da se očekuje da će se danas oko prstenova rasporediti oko 100 vatrogasača da bi sprečili dalje širenje požara.

Nikolić je dodao da se još ne zna šta je uzrok i da će to utvrditi istražni organi, ali da je najvažnije da nema povređenih.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije MUP-a Raškog okruga Radoica Kočović rekao je da su vatrogasci trenutno na terenu, kao i da pomoć pristiže iz Novog Pazara, Jagodine i Kragujevca.

Vatrena stihija ne preti manastiru Studenica, jer se on nalazi preko istoimene reke.

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.