ISIS noževima ubio 20 stranaca, devetoro Italijani

Izvor: Mondo, 02.Jul.2016, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISIS noževima ubio 20 stranaca, devetoro Italijani

Pripadnici ISIS-a noževima su ubili 20 stranih državljana, među kojima devetoro Italijana u napadu u Daki. ISIS preuzeo odgovrnost za napad. Bezbednosne službe okončale masakr ubijanjem šestorice napadača.

Foto: AP Photo

Policija je navela da je najmanje 13 talaca, uključujući tri stranca, oslobođeno kad su komandosi preuzeli kontrolu nad restoranom u bogatom kvartu Gulšan u Daki rano jutros. Otmičari su uglavnom noževima ubili 20 stranaca koji su držali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kao taoce u restoranu u Daki, pre nego što je danas policija okončala napad, ta koji su odgovornost preuzeli džihadisti iz Islamske države, saopštile su vlasti Bangladeša.

Vlada je saopštila da je ubijeno 20 talaca.

Očevici su ispričali da su otmičari pažljivo izdvajali strance od domaćih gostiju pre nego što su ih pogubili.

Pored toga, na početku talačke krize su poginula dva policajca boreći se sa napadačima, koji su bili naoružani i nosili eksploziv.

Italijanski premijer Mateo Renci izjavio je danas da među poginulima u restoranu u Daki, u Bangladešu ima i Italijana, kako je saopštio šef italijanske diplomatije Paolo Ðentiloni ubijeno je devet Italijana u napadu na Daku.

Renci je izjavio da je avion italijanske vlade na putu za Daku.

Takozvana Islamska država je preuzela odgovornost za ovaj napad, koji je usledio posle više ubistava pripadnika verskih manjina, stranaca i liberalnih aktivista u većinski muslimanskom Bangladešu.

"Operacija je okončana. Situacija je u potpunosti pod kontrolom", izjavio je portparol vojske Rašidul Hasan za Frans Pres.

Komandant elitnog Bataljona za brzu akciju, koji je izveo upad u restoran, izjavio je da je lokal rašćišćen, ali je moguće da su neki napadači i dalje na slobodi.

"Ubili smo šestoricu terorista. Glavno područje koje su držali pod kontrolom je raščišćen, ali je moguće da su neki od njih pobegli", rekao je komandant Tuhin Mohamad Masud.

Zasad nema zvaničnih podataka o tome koliko je talaca poginulo ili povređeno, ali je "očito da ima žrtava", naveo je Masud.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

13 sati talačke krize: Taoci oslobođeni, likvidirano 6 terorista

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jul.2016

Naoružani napadači ubili su u Daki najmanje 20 civila, koje su prethodno uzeli za taoce u jednom restoranu popularnom među strancima, a većina žrtava je ubijena hladnim oružjem, izjavio je portparol bangladeške vojske, brigadni general Najim Ašfak Čauduri.Bangladeške bezbednosne snage okončale...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.