Kragujevac: Regionalno prihvatilište za pse i mačke

Izvor: Vesti-online.com, 20.Apr.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac: Regionalno prihvatilište za pse i mačke

Izgradnjom novih boksova i proširenjem kapaciteta, prihvatilište za pse i mačke lutalice u Kragujevcu dobilo je status regionalnog centra, pa će i okolni gradovi, koji nemaju sopstvene azile, moći da koriste usluge ovog centra, izjavio je danas rukovodilac prihvatilišta Aleksandar Gajić.

Izgradnja modernog objekta za zbrinjavanje pasa lutalica, sa veterinarskom ambulantom, kupatilom za životinje i kavezima koji imaju podno grejanje, koštala je 11,3 miliona dinara.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />Gajić je rekao da je prihvatilište jedinstveno po tome što se napušteni psi, posle veterinarskog tretmana, udomljavaju kod novih vlasnika.

"U protekle dve godine tretman u ovom centru, koji podrazumeva čišćenje od parazita, sterilizaciju, udomljavanje ili vraćanje na mesto hvatanja, prošlo je oko 2.500 pasa lutalica", rekao je Gajić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prihvatilište za lutalice

Izvor: Kurir, 21.Apr.2010, 01:42

KRAGUJEVAC - U Kragujevcu je juče otvoreno Regionalno prihvatilište za pse i mačke lutalice, kapaciteta do 400 mesta, koje je finansirano sredstvima Ministarstva zaštite životne sredine u iznosu od 5,3 miliona dinara, javlja Tanjug. - Ovo je dobar primer primene Zakona o dobrobiti životinja i kako...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.