Kovač: Teze o fašizaciji Hrvatske izmišljotina

Izvor: B92, 05.Maj.2016, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovač: Teze o fašizaciji Hrvatske izmišljotina

Zagreb -- Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač ocenio je da su teze o fašizaciji Hrvatske izmišljotina.

"U Hrvatskoj nema nikakve fašizacije, to su izmišljotine. Ali, ako i postoji bilo koja pojava ekstremizma, moramo to jasno prozvati. Često u svetu imate situaciju da su zemlje opterećene ekstremizmima, ali se njihovi političari prema tome jasno određuju", rekao je Kovač u intervjuu za Hrvatsku televiziju,.

On je dodao da iza teze o fašizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stoje "određene interesne grupe". Kovač je naglasio da nikad od stranih ambasadora "nije čuo da nešto u Hrvatskoj nije na visokom nivou" i da im u razgovorima često kaže da je Hrvatska naprednija od njihovih država.

Po njegovim rečima, postoji suglasnost između predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i cele vlade da je Hrvatska tolerantno, napredno društvo koje štiti interese i prava pojedinca i manjina.

Upitan o hrvatskoj blokadi otvaranja Poglavlja 23 u pregovorima Srbije s EU, ministar je rekao da Hrvatska ima jasnu poziciju.

"Ona je poznata partnerima, predsedništvu Evropske unije, Evropskoj komisiji i Hrvatska aktivno pomaže da se nađe rešenje za napredovanje Srbije prema članstvu prema EU", dodao je Kovač.

Posle kritika koje mu je uputila predsednica Grabar-Kitarović zbog stanja u pojedinim ambasadama Hrvatske, Kovač je večeras najavio da će na leto predložiti desetak novih ambasadora i dodao da neće biti osvete i revanšizma.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.