Kostreš: Ne može Rusija da mi određuje šta ću da radim

Izvor: Blic, 25.Apr.2014, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostreš: Ne može Rusija da mi određuje šta ću da radim

Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da i dalje pokušava da sazna zašto mu je zabranjen ulazak u Rusiju, ali i da ne želi da mu Rusija određuje kako će se on angažovati u parlamentu.

Kostreš je ponovo izabran za člana naše delegacije u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje uprkos tome što je svestan da u njenom radu neće moći da učestvuje kad god se njeni skupovi budu održavali u Rusiji, jer mu je kao članu ove delegacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pre nekoliko meseci zabranjen ulaz u tu zemlju do 2017.

Kostreš kaže za Politiku da je mogao da izabere i drugu delegaciju ali da ne želi da mu Rusija određuje kako će se on angažovati. On i dalje pokušava da sazna zašto mu je zabranjen ulaz u Rusiju i dodaje:

"Ako je to učinjeno zbog navodnog prekršaja, bilo bi korisno da mi kažu koji je to prekršaj. Ako su razlog moji politički stavovi i glasanje u PS CES onda očekujem od države Srbije da me zaštiti i da preduzme mere", rekao je poslanik LSV.

"Rusko ministarstvo je našem MInistarstvu spoljnih poslova na dopis odgovorilo da je činjenica da je meni zabranjen ulaz u Rusiju do 2017. Takav odgovor me je uverio da su moja politicka uverenja razlog . A zašto sam ja opet u toj delegaciji, pa zato što neću da dozvolim da Rusi biraju u kojoj ću ja delegaciji da budem i da dođem u situaciju da neko drugi odlučuje kako ću se ja, kao građanin Srbije, ponašati u parlamentu", kaže Kostreš.

Kostreš će putovati na skup PS CES koji će se održati u Atini ali sledeći je u Moskvi, tamo neće moći. On kaže da će u Moskvu ići njegova zamena i dodaje

"Ja ću na skupštini PS CES postaviti to pitanje, da vidim o čemu se tu radi. Ako postoji neko ko je nepodoban i nepoželjan, neka mi generalni sekretar to kaže i ja ću podneti ostavku", rekao je Kostreš.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.