Košta kao svetog Petra kajgana: Ovo su najskuplje domaće pesme

Izvor: B92, 26.Jun.2016, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košta kao svetog Petra kajgana: Ovo su najskuplje domaće pesme

Ukoliko želite da snimite album i da angažujete poznate domaće autore biće vam potrebno mnogo novca jer potencijalni hit košta.

Prema pisanju “Sveta“ za jedan album i desetak pesama pojedini izvođači izdvoje i do 150.000 evra. Ukoliko album dobro prođe kod publike novac im se vrati.

Pevačica Nataša Bekvalac je jednom prilikom kazala da nije imala novca za poznatije izvođače i da je zamolila autore da joj urade pesmu u nadi da će se novac kasnije vratiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od nastupa. Ana Nikolić je svojevremeno ispričala da se prvi album, koji su joj uradili Aleksandar Milić Mili i Marina Tucaković, “sam isplatio“, odnosno da ga je platila tek nakon što je zaradila od nastupa.

Ovo su neke od najskupljih pesama koju su platili domaći pevači:

Usne boje vina“ koju potpisuju Marina Tucaković, Aleksandar Perišić Romario i Aleksandar Kobac, izvodi Boban Rajović i koštala je 18.500 evra.

Pesma “Laku noć“ Adila Maksutovića koji je napisao Saša Dragić koštala je, navodno, 25.000 evra.

Romale, romali“ Ane Nikolić koju potpisuje Kiki Lesandrić, sa kojom je nastupila na Beoviziji koštala je 30.000 evra.

Neki izvori tvrde da tekst Marine Tucaković košta od 2.500 do 4.000 evra.

Pa, ko voli nek izvoli.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ovo su najskuplje domaće pjesme

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jun.2016

Ukoliko želite da snimite album i da angažujete poznate domaće autore biće vam potrebno mnogo novca jer potencijalni hit košta...Prema pisanju “Sveta“ za jedan album i desetak pjesama pojedini izvođači izdvoje i do 150.000 evra. Ukoliko album dobro prođe kod publike novac im se vrati...Pjevačica...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.