Košarkaši Zvezde traže mir u Zagrebu

Izvor: Mondo, 22.Nov.2014, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Zvezde traže mir u Zagrebu

Crveno-beli otputovali su direktno iz Istanbula u glavni grad Hrvatske, gde ih u ponedeljak očekuje utakmica protiv Cedevite. Narednih nekoliko dana neće davati izjave.

Foto: MN Press

U večeri poraza od Galatasaraja i ubistva svog navijača pred halom "Abdi Ipekči", košarkaši Crvene zvezde Telekom teško su mogli da razmišljaju o utakmici, produžecima i svemu što su proživeli na parketu.

Ništa drugačije nije bilo i u subotu, kada su u centru pažnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i dalje bile vesti o smrti Marka Ivkovića, skandaloznoj organizaciji utakmice, reakciji Vlade Srbije i odavanju pošte navijaču Zvezde na ulicama Beograda.

Za to vreme, ekspedicija Zvezde uveliko se smestila u Zagreb i pokušala da nađe mir posle svega što se izdogađalo u protekla 24 časa. Odmah posle utakmice u Istanbulu, crveno-beli košarkaši zaputili su se u glavni grad Hrvatske, gde ih čekaju nove obaveze.

Iako su u večeri velike tragedije na društvenim mrežama poručili da teško mogu da razmišljaju o košarci, u ponedeljak će igrati novi meč u Domu sportova, protiv Cedevite.

Želja svih u klubu je da zaštite ekipu i stručni štab koliko je moguće, pa je u skladu sa tim prvi čovek Zvezde Nebojša Čović apelovao na novinare u subotu da narednih nekoliko dana omoguće igračima mir, koji teško nalaze.

"Molim vas da ih poštedite izjava i kontakata, jer im nije lako, a čeka ih važan posao, kome moraju da se okrenu. Bez obzira na to što je rezultat (utakmice u Istanbulu) sada potpuno u drugom planu, čestitam im na borbi, pristupu i na svemu što su izdržali u petak. Naravno, nadam se da ćemo zajedno ostvariti ono što smo zacrtali", rekao je Čović.

Posle utakmice sa Cedevitom, crveno-beli stići će u Beograd i počeće pripremu za evroligaški povratak u Kombank arenu, u kojoj će u četvrtak od 19.00 časova dočekati Neptunas.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

SK 1, PONEDELJAK, 24. NOVEMBAR, 20.30 SATI, DIREKTAN PRENOS CEDEVITA - CRVENA ZVEZDA

Izvor: Beta OMS, 23.Nov.2014, 14:27

Košarkaši Crvene zvezde pod utiskom tragedije iz Istanbula u ponedeljak će odigrati derbi meč 9. kola ABA lige protiv Cedevite u Zagrebu. Crveno-beli su i dalje jedini neporaženi tim na Jadranu i ukoliko u sledeća dva meča upišu oba trijumfa (posle Cedevite ih očekuje duel sa Partizanom), izvesno...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.