Korzika: Požar u muslimanskoj molitvenoj sali

Izvor: B92, 30.Apr.2016, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korzika: Požar u muslimanskoj molitvenoj sali

Ajačo -- Muslimansku moltivenu salu na francuskom ostrvu Korzika zahvatio je požar, a tužioci su saopštili da je najverovatnije reč o napadu, prenosi AFP.

Do požara je došlo samo nekoliko meseci nakon što su na ovom ostrvu, koje je popularna turistička destinacija zbog tirkizno plavog mora i živopisnih planinskih pejzaža, izbili antiarapski neredi u vreme Božića, podseća francuska agencija.

Molitvena sala, jedna od najvećih u Ajaču, pretrpela je veliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oštećenje u požaru, rekao je direktor Nacionalne opservatorije protiv islamofobije Abdalah Zekri.

On je pozvao vlasti da "učine sve da rasvetle ovaj incident kako bi se sprečila eskalacija nasilja".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Korzika: Požar u muslimanskoj molitvenoj sali

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Apr.2016

Muslimansku moltivenu salu na francuskom ostrvu Korzika danas je zahvatio požar, a tužioci su saopštili da je najverovatnije reč o napadu, prenosi AFP...Do požara je došlo samo nekoliko meseci nakon što su na ovom ostrvu, koje je popularna turistička destinacija zbog tirkizno plavog mora i živopisnih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.