Kormak: Posvećenost mladih osnova za budućnost

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Feb.2015, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kormak: Posvećenost mladih osnova za budućnost

TREBINJE - Ambasador SAD u BiH Morin Kormak u petak je prvi put posjetila Trebinje, gdje se uvjerila u uspješno djelovanje tamošnjeg Američkog kutka, koji već nekoliko godina djeluje u Narodnoj biblioteci.

Susrela se i razgovarala s ovdašnjim srednjoškolcima, polaznicima programa za mlade političke lidere koje finansiraju SAD.

"Zaista se lijepo provodim istražujući područje Hercegovine", kazala je američka ambasadorka, iskazujući posebnu radost što mladi ljudi na >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ovaj način stvaraju i nove projekte i ocijenila da su svi poslovi sjajan izvor za bolju ekonomsku budućnost ovih krajeva.

U Trebinju je posjetila i gradsku upravu, ali i neke trebinjske vinarije, sa čijim je predstavnicima razgovarala o potencijalima u oblasti turizma ove regije.

Ujedno je iskoristila priliku da čestita Parlamentarnoj skupštini BiH na usvajanju Izjave o evropskom putu, koja, kako kaže, znači nastavak puta zemlje ka članstvu u Evropskoj uniji.

"Nadam se da će ta nova posvećenost stvoriti i nove mogućnosti za preduzetništvo i biznis u Bosni i Hercegovini", dodala je ona.

Tokom boravka u Hercegovini Kormakova je posjetila i mostarski Američki kutak, gdje je razgovarala sa polaznicima američkog programa "Akses", te Tehnološki park u tom gradu, koji je, takođe, korisnik granta USAID-a, izrazivši zadovoljstvo zbog kreativnosti i preduzetništva koje pokazuju ovi mladi ljudi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.