Konzulat Crne Gore u Vrbasu?

Izvor: RTS, 01.Avg.2014, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konzulat Crne Gore u Vrbasu?

Vlada Crne Gore donela je zaključak kojim se zadužuje Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija da sagleda mogućnost smeštanja crnogorskog konzulata u Republici Srbiji u Vrbasu, umesto u Sremskim Karlovcima.

Ne sednici održanoj povodom Dopune Informacije o planu prioritetnog širenja mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava, doneta je i odluka o otvaranju dva konzularna predstavništva u Poljskoj, prenosi Tanjug.

Plan je da jedno bude u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Krakovu, sa počasnim konzulom na čelu i nadležnošću za vojvodstva: Malopoljsko, Šlesko, Svetokrisko i Potkarpatje.

Drugi konzulat će biti u Bidgošću, sa počasnim konzulom na čelu i nadležnošću za vojvodstva: Kujavsko-Pomorje, Pomorje i Varminsko-Mazursko, preneli su crnogorski mediji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.