Konkursom popunjavaju prazna radna mjesta

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Apr.2015, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkursom popunjavaju prazna radna mjesta

BRČKO - Popunjavanje oko 150 upražnjenih radnih mjesta koje je planirano do kraja godine u organima javne uprave Brčko distrikta moći će da bude izvršeno raspisivanjem konkursa, ali bez nužne promjene Zakona o javnim službenicima, izjavio je danas gradonačelnik Anto Domić.

Domić je rekao novinarima da se, nakon konsultacija sa pravnim stručnjacima, došlo do stanovišta da se usklađivanje termina "visoka stručna sprema" sa istim nivoom obrazovanja stečenim primjenom bolonjskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << procesa može postići i Odlukom o kategorizaciji radnih mjesta, koju će Vlada donijeti u narednih sedam do 10 dana.

"Na ovaj način tačno će biti rastumačeni različiti stepeni spreme, jer će se na konkursu pojavljivati i oni koji su spremu stekli po starom programu i oni po novom - bolonjskom", objasnio je Domić.

Prema njegovim riječima, novom kategorizacijom radnih mjesta, odnosno odlukom, biće obezbijeđen pravni osnov da se do kraja godine popuni oko 150 upražnjenih mjesta, posebno u Odjeljenju za javnu bezbjednost i u Odjeljenju za javne poslove, gdje je najprioritetnije da se izvrši zapošljavanje.

"Budžetom za ovu godinu predviđeno je da se od 1. jula popuni 75, a od 1. oktobra još toliko pozicija u ova dva odjeljenja, kao i u sektoru za evropske integracije", precizirao je Domić.

On je naveo da je nepopunjeno ukupno oko 300 pozicija u javnoj upravi Brčko distrikta, ali da je sada neophodno da se do kraja godine popuni bar polovina od toga. /kraj/rb/vj

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vlada distrikta osudila napad u Zvorniku

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Apr.2015, 12:37

BRČKO - Gradonačelnik Brčkog Anto Domić izjavio je danas da Vlada distrikta osuđuje napad na Stanicu javne bezbjednosti u Zvorniku, te poručio da ovaj napad ne treba da utiče na stvaranje međunacionalnog i bilo kakvog nepovjerenja na području BiH, pa i te lokalne zajednice..."Bitno je da stanovnici...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.