Konačno rehabilitovan kralj Petar Drugi Karađorđević

Izvor: Kurir, 29.Avg.2015, 07:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno rehabilitovan kralj Petar Drugi Karađorđević

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu pravosnažno je rehabilitovao kralja Petra Drugog Karađorđevića, poslednjeg monarha Kraljevine Jugoslavije, koji je njome vladao od 1934. do 1945. godine.

Kako saznajemo, rešenje o rehabilitaciji doneto je 10. jula, ali je morao da se ispoštuje zakonski rok za eventualne žalbe, koji traje mesec dana. S obzirom na to da se to nije dogodilo, nekadašnji vladar je pravosnažno rehabilitovan, a zvanično rešenje o tome u najskorije vreme treba da dobije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i advokat Ðorđe Ðurišić, pravni zastupnik prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, sina rehabilitovanog Petra Drugog. Jedan primerak rešenja o rehabilitaciji biće dostavljen i Agenciji za restituciju, čime će moći da se nastavi postupak odlučivanja o zahtevu za povraćaj imovine naslednicima Karađorđevića.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Rehabilitovan kralj Petar Drugi Karađorđević!

Izvor: Mondo, 29.Avg.2015

Viši sud u Beogardu doneo je pravosnažnu odluku o rehabilitaciji poslednjeg jugoslovenskog monarha, kralja Petra Drugog Karađorđevića...Foto: wikipedia.org..Viši sud je odluku doneo još 10. jula, ali se čekao zakonski rok za žalbu od mesec dana. Pošto žalbe nije bilo, kraljs e sada i zvanično...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.