Kompanija iz Italije pokreće proizvodnju u Novom Pazaru

Izvor: Blic, 27.Jan.2015, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanija iz Italije pokreće proizvodnju u Novom Pazaru

Italijanska kompanija "Moda kampanja" uložiće u novopazarski kraj 3,5 miliona evra, a pokretanje proizvodnje najavljeno je već za početak marta, rečeno je danas na sastanku predstavika kompanije Anđela Amiratija i gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića.

U naredne tri godine, sada već izvestan italijanski investitor, uposliće 300 radnika, dok će u prvoj etapi posao dobiti 50 najkvalifikovanijih iz oblasti tekstilne industrije, saopštila je gradska uprava Novog Pazara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
U firmi čije je sedište u Napulju, prema rečima gradonačelnika Mahmutovića, novopazarski kraj procenjen je kao najkompetentniji kada je reč o proizvodnji odevnih predmeta, te je nakon uvida u proizvodne potencijale i razgovora sa ministrom Rasimom Ljajićem i gradskim rukovodstvom, "Moda kampanja" odlučila da investira.

"Mašine su već pripremljene, a uskoro počinje i proizvodnja. Ono što raduje jeste da su i druge italijanske firme zainteresovane da investiraju u ovaj kraj. Važno je da će i plate u fabrici koja počinje sa radom biti dobre. Kao grad, izaći ćemo u susret ovoj i svim ostalim kompanijama, jer nam je želja da za dobrobit građana oživimo domaću privredu", kazao je Mahmutović.

Proizvodna linija kompanije podrazumeva izradu i distribuciju ženskih i muških pantalona od keper platna.

Konačan proizvod će se, ukoliko zadovolji standarde tržišta, naći širom Evrope, čime će se, prema rečima gostiju iz Italije, steći uslovi za proširenje proizvodnih kapaciteta novopazarskog pogona u budućnosti.

"Kada je u Novom Pazaru reč, već sada je jasno da se radi o kompetentnim ljjudima, koji poznaju proces proizvodnje, poslovanja i sklapanja partnerskih odnosa sa okruženjem. Ako sve bude teklo po planu, na našu inicijativu u ovaj grad će za kratko vreme investirati i proizvođači lake konfekcije, naši direktni poslovni partneri iz Italije", rekao je u ime "Moda kampanje" Anđelo Amirati.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.