Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jul.2017, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija za nadzor nad OBA danas o smjeni Nikole Širića

SARAJEVO - Komisija za nadzor nad OBA Parlamenta BiH danas raspravlja o nizu problema u ovoj agenciji, ali i o zahtjevu Predstavničkog doma BiH za smjenu predsjedavajućeg ove komisije Nikole Špirića, zbog navodnih zaključaka koji su proslijeđeni ovoj Agenciji, a koji kako navode većina članova nije ni vidjela ni potpisala.

Sjednici prisustvuju direktor OBA Osman Mehmedagić, njegov zamjenik, te predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Fahrudin Radončić član komisije rekao je novinarima prije sjednice da će raspravljati o nizu problema koji postoje u funkcionisanju ove Agencije, o činjenici da još nije završena istraga o miniranju mezara Alije Izetbegovića, a nema još ni podataka o otkrivanju odgovornih za napad na tadašnjeg premijera Srbije, Aleksandra Vučića u Potočarima prije dvije godine. "Raspravljećemo i o smjeni Nikole Špirića sa mjesta predsjedavajućeg, ali mislim da je ovo najmanji problem", rekao je Radončić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radončić: Situacija u OBA nije dobra, ima mnogo nerešenih pitanja

Izvor: Blic, 25.Jul.2017

U Sarajevu je počeo sastanak članova Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) BiH sa Izvršnim obaveštajnim komitetom i rukovodstvom OBA...Član Komisije Fahrudin Radončić iz SBB izjavio je pred početak sastanka da će biti reči o situaciji u OBA koja nije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.