Komemoracija Mirku Đorđeviću

Izvor: Blic, 24.Apr.2014, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komemoracija Mirku Đorđeviću

Komemoracija profesoru književnosti, književniku, prevodiocu i publicisti Mirku Đorđeviću održana je danas u Centru za kulturnu dekontaminaciju u prisustvu porodice i poštovalaca.

Direktorka CZKD Borka Pavičević je izrazila zahvalnost Đorđeviću na učešću u aktivnostima Centra.

- Želim da se zahvalim Mirku Đorđeviću na svim dolascima i predavanjima u ovoj kući - rekla je ona i podsetila da je njegov jedini uslov bio da mu se obezbedi prevoz do Šimanovaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gde je živeo.

- Sa Mirkom Đorđevićem je moglo da se razgovara o svemu i on je uvek imao interesantan odgovor na pitanja koja smo za njega smišljali - izjavio je na komemoraciji pisac Filip David.

- Đorđević nam je potreban da rastera maglu oko nas sada kada vlada konfuzija u glavama ljudi - rekao je on.

Nebojša Popov je podsetio da je Đorđević mnogo pisao i ocenio da njegovo delo treba da se sačuva u kulturi Srbije.

Popov je rekao da je Đorđević posedovao istinsku veru kao malo ko. On je rekao da je ta autentična hrišćanska vera u njemu održavala ravnotežu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komemoracija Mirku Đorđeviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2014

Komemoracija profesoru književnosti, književniku, prevodiocu i publicisti Mirku Đorđeviću održana je danas u Centru za kulturnu dekontaminaciju u prisustvu porodice i poštovalaca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Komemoracija Mirku Đorđeviću: Odlazak „hodajuće enciklopedije“

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Apr.2014

Preminulog Mirka Đorđevića, publiciste, prevodioca i verskog analitičara, prijatelji i kolege sećaju se kao nekoga ko je bio neumoran i oduševljavao znanjem i energijom. Komemoracija je održana u Centru za kulturnu dekontaminaciju na čijim je tribinama Mirko Đorđević često debatovao

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.