Kome visi Miško

Izvor: Vesti-online.com, 31.Okt.2014, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kome visi Miško

Četiri i po decenije stara pesma "Neka visi Pedro", nekad veoma popularne zagrebačke grupe Kvartet 4M, promovisala je izvesnog Pedra u dežurnog krivca za razne lične i društvene promašaje i neuspehe.

Milka Ljubičić

Aktuelna srpska vlast pronašla je svog Pedra u vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, od milja nazvanom Miško i označila njegov lik i delo uzrokom svakog zla i nevolje kroz koje prolazi premijer Aleksandar Vučić u istorijskoj misiji odvođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srba i Srbije u bolju budućnost.

Nakon što je onomad Mišković pušten iz pritvora da se brani sa slobode (afera putarska preduzeća) uz rekordno plaćenu kauciju od 12 miliona evra, i nakon što mu je vraćen pasoš, ovaj biznismen postao je Vučićevim bespilotnim letačima, odnedavno poznatim i kao dronovi, kriv za sve i svašta i time ne svojom zaslugom, počeo da uživa simpatije građana koji se po inerciji uvek svrstavaju uz napadnute, a ne uz njihove napadače.

Tako je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić požurio da optuži Miškovića kako on lično, u sadejstvu sa predsednikom vojvođanske vlade Bojanom Pajtićem, stoji iza "incidenta" koji se dogodio u Londonskoj školi ekonomije. Tamo su, nakon Vučićevog predavanja, izvesni Nikola Sandulović i njegova advokatica postavili srpskom premijeru neka neprijatna pitanja, što je u jednoumnoj otadžbini ocenjeno kao napad bez presedana na Aleksandra Velikog i naravno - državni udar?!

- Pitajte Miroslava Miškovića i Bojana Pajtića šta je tamo radio Nikola Sandulović. Ovo je još jedan atak i pokušaj državnog udara na premijera Vučića. Nikola Sandulović je kriminalac - zaključio je Babić i automatski izrekao presudu jednom od Đinđićevih čuvara.

I ministar pravde Nikola Selaković, onaj koji već mesec i po dana ne može da se ispetlja iz klupka u koji se sam upleo ne znajući kako da sanira posledice štrajka advokata, tvrdi da je paraliza srpskog pravosuđa, izazvana tim štrajkom, "rezultat sprege politikanata i tajkuna", sve u cilju "da se Miroslav Mišković ne osudi i da se destabilizuje cela država".

Ni to Vučićevim dronovima nije bilo dosta, pa su vlasniku Delta holdinga kao "dokaz" o šurovanju sa "politikantima" predočili i feštu u njegovom vlastitom hotelu u Beogradu, sve sa imenima advokata "destabilizatora" koji su mu pravili društvo.

Što su srpski advokati istrajniji u bojkotu sudnica, to je broj branilaca po službenoj dužnosti koji besplatno nude usluge režimu sve veći.

Nije Selaković jedini Vučićev ministar koji umišlja da može biti i tužilac, i sudija, i advokat. Njegovom kolegi, ministru policije Nebojši Stefanoviću, već zaboravljenom glavnom junaku knjige o lažnim doktoratima, od čitavog skandala na utakmici Srbija - Albanija zasmetao je samo onaj nesrećnik koji je upao u televizijski kadar i izvikivao "Vučiću, pederu".

Nebojša je bio zgrožen i nije se smirio dok autoru te dijagnoze (ili karakterne osobine) iskazane u dve reči, nije isposlovao krivičnu prijavu, i to za - nasilništvo na javnom mestu.

To što mu šef države (Tomislav Nikolić, a ne Aleksandar Vučić) na istoj toj utakmici nije u potpunosti bio bezbednosno pokriven, ministra policije nije zanimalo. Ni tada, ni kasnije nijednu reč o tome nije zucno. Jer je sve vreme smišljao kako da "uveže" Miškovića u tu "pedersku" rabotu usmerenu da ukalja premijera. Koji iz Londona, preko iste one televizije koja nije isključila kamere sa "Vučiću, pederu" poručuje vaskolikom pučanstvu da je "srećan zbog činjenice što je Srbija u situaciji da je njenog premijera moglo da prati više ljudi nego 15 nobelovaca koji su tu govorili i predstavnika svih drugih država".

Usta moja, hvalite me, vi dušmani crknite, a ti Miško gledaj šta ćeš, kome ćeš i koliko dugo još da visiš kao Pedro.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.