Kolinda: Skup u ZG izolovan slučaj, ne pridavati pažnju

Izvor: B92, 28.Feb.2017, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda: Skup u ZG izolovan slučaj, ne pridavati pažnju

Zagreb -- Predsednica Kolinda Grabar Kitarović je izjavila da je marš crnokošuljaša u centru Zagreba marginalni skup i izolovani slučaj.

Ona je navela da tom skupu ne bi trebalo pridavati veliku medijsku pažnju.

"Marginalnim pokretima i izolovanim slučajevima ne bi smeli da dajemo toliku pažnju. Svi to osuđujemo i treba osuđivati. Ali podizanjem toga na visoku stopu u medijima i nivo političkih stranaka stvara se utisak da je Hrvatska puno netolerantnija nego >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što jeste", rekla je Kitarovićeva u Požegi, gde je privremeno izmešten njen kabinet.

Podsetila je, kako su preneli hrvatski mediji, da u Hrvatskom saboru nema nijedne političke stranke koja je dobila mesto na osnovu takve politike, te da je to, kako je navela, stav većine hrvatskih građana.

Dodala je da takvi incidenti i klima teraju mlade na odlazak iz Hrvatske, a da fokus političkih stranaka treba biti na programu izlaska iz krize i zadržavanju mladih ljudi u Hrvatskoj.

Inače, na skupu HSP-ovih crnokošuljaša izvikivan je ustaški pozdrav "Za dom spremni" uz veličanje Hitlera, a zbog remećenja javnoga reda i mira priveden je predsednik A-HSP-a Dražen Keleminac.

Kako je skup bio posvećen podršci američkom predsedniku Donaldu Trampu o njemu i veličanju neoustaštva u Hrvatskoj izvestile su i strane agencije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.