Koliko je Pupinov most bezbedan za bicikliste?

Izvor: Vesti-online.com, 25.Dec.2014, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko je Pupinov most bezbedan za bicikliste?

Beogradsko udruženje "Ulice za bicikliste" pozvalo je građane da se u subotu pridruže vožnji preko novog, Pupinovog mosta na Dunavu da bi postavili "adekvatnu signalizaciju" za biciklističku stazu koja nije dovršena i sa mosta ne vodi nikuda.

Udruženje je navelo da je biciklistima s leve, banatske obale Dunava, od kojih mnogi biciklom idu na posao i u školu, bilo je obećano da će im staza preko novog mosta olakšati putovanje do Zemuna i Novog Beograda na desnoj, sremskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << obali reke.

Pošto su o tome pisali mediji, udruženje "Ulice za bicikliste" je pitalo vlasti i dobilo odgovor da je na mestu prekida staze planirana raskrsnica koja nije izgrađena, a da su gradske vlasti tom udruženju uputili uveravanja da će se "staza nastaviti, ali ne znaju ni kada, ni kuda, jer važećeg plana nema".

Okupljanje biciklista je zakazano na Trgu Republike u subotu u 16.30 sati, a vožnja počinje u 17.00 sati, dok je posle vožnje predviđena čajanka u ZMUC-u, na Zemunskom keju.

Vožnja je u okviru redovne mesečne "Kritične mase" koja se u Beogradu održzava 45. put, a pojedinosti su na: https://www.facebook.com/events/1386417298322401/.

Onima koji bi hteli da učestvuju, a nemaju bicikle, IBikeBelgrade će ih besplatno pozajmiti ispred kancelarije Udruženja "Ulice za bicikliste", Svetozara Radića 3.

"Kritična masa" je zajednička mesečna biciklistička vožnja koja se održava u više od 300 gradova sveta, s ciljem skretanja pažnje na probleme biciklista i biciklistkinja u gradskom saobraćaju i na značaj bicikla kao prevoznog sredstva.

U Beogradu se održava svake poslednje subote u mesecu sa početkom u 17.00 sati, a uvek kreće s Trga Republike.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.