Izvor: Politika, 02.Sep.2015, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolažni „selfi” Mome Antonovića i Uglješe Rajčevića

Izložba kolaža Momčila Mome Antonovića iz kolekcije Uglješe Rajčevića predstavljena je u Kući Đure Jakšića. Ovi kolaži, napravljeni od isečaka – natpisa i slika iz novina i fotografija – portreta Mome Antonovića i Uglješe Rajčevića, predstavljaju osvrt na dadaizam i nadrealizam, ali su i duhovita igra dvojice priznatih aktera naše savremene likovne scene.

Antonović je makazama i lepkom iz hrpe dnevnih listova i časopisa stvarao priču emotivnih stanja od erotskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << do egzistencijalnih, predstavljajući i tumačeći tako svog prijatelja Rajčevića, koji pri tom nije mogao da odgovori vizuelnim jezikom drugu – slikaru, ali je sačuvao prepisku koja je trajala četiri decenije.

Fotografije Mome Antonovića i Uglješe Rajčevića postavljene su u centar kompozicije, pa bi se jezikom savremene tehnologije ovi radovi mogli nazvati njihovim kolažnim „selfijem”.

A. K.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.