Kocijancic Makedonija iznosi teske optuzbe mora se postovati prezumpcija nevinosti

Izvor: medio.rs, 01.Feb.2015, 03:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kocijancic Makedonija iznosi teske optuzbe mora se postovati prezumpcija nevinosti

Kocijančič je navela da je makedonski ministar spoljnih poslova danas telefonom obavestio Komisiju o hapšenju četvoro ljudi, uključujući lidera opozicije Zorana Zajeva, pod optužbom da su za račun stranih službi pripremali državni udar, te da su to teške optužbe

Maja Kocijančić, portparolka evropskog komesara za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesa Hana, zatražila je danas od makedonskih vlasti da, tokom istrage protiv osoba koje su danas uhapšene >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << zbog pripremanja državnog udara, poštuju evropske standarde, uključujući pretpostavku nevinosti.

Kocijančič je navela da je makedonski ministar spoljnih poslova danas telefonom obavestio Komisiju o hapšenju četvoro ljudi, uključujući lidera opozicije Zorana Zajeva, pod optužbom da su za račun stranih službi pripremali državni udar.

– To su veoma ozbiljne optužbe – navela je portparolka u saopštenju za medije i istakla da EU očekuje nezavisnu i transparentnu istragu u skladu sa evropskim standardima, uključujući pravo optuženih na odbranu i prezumpciju nevinosti.

Kocijančič je sem toga izrazila zabrinutost zbog pogoršanja političkog dijaloga u Makedoniji i pozvala sve stranke da se uzdrže od poteza koji bi migli da dodatno pogoršaju situaciju.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.