Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Apr.2016, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko ruši objekte u Savamali?

Šestog dana od rušenja u beogradskoj četvrti Savamali, ministar unutrašnjih poslova najavljuje da će taj slučaj biti istražen. Uprkos brojnim svedocima maltretiranja ljudi i uništavanja privatne imovine, građani ali ni državni organi i dalje ne znaju ko je i u čijem interesu raščistio unosnu građevinsku lokaciju.

Ko je rušio Beograd dok je cela Srbija gledala ka RIK-u? Odgovor još nemamo, ali sliku da. Snimci do kojih je došao KRIK pokazuju misteriozne bagere koji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ruše privatne objekte u Savamali.

Prvi od tri bagera se pojavljuje u Hercegovačkoj ulici i kreće da ruši bez uzdržavanja nekoliko zgrada u kojima su se nalazili restoran Savski ekspres, firme Iskra i Transport peroni. Iako snimak koji traje duže od 4 sata nema vremenske oznake, završava se gašenjem ulične rasvete pa nije teško ustanoviti kada su osobe sa fantomkama i bejzbol palicama, prema izjavama svedoka, legitimisale i pritvarale građane Beograda. Na snimku se vide i prolaznici koji posmatraju rušenje, potom im prilazi nekoliko muškaraca i oni se zatim udaljavaju.

Vlasnici srušenih objekata su tokom noći više puta zvali policiju koja je odbila da izađe na teren i uputila ih na Komunalnu policiju. Šestog dana od kada je informacija o rušenju uznemirila javnost, resorni ministar najavljuje da će se policija pozabaviti ovim slučajem. Ali, ne samoinicijativno.

"Policija je dobila zahtev Tužilaštva. Postupamo po zahtevu tužioca za prikupljanje svih obaveštenja koja su vezana za ovaj slučaj i svakako da će taj slučaj biti istražen", rekao je ministar Stefanović.

Ne želeći više da čekaju na reakciju onih koji su plaćeni iz zajedničke državne kase da štite građane i njihovu imovinu, preduzeće Transport peroni podnelo je krivičnu prijavu protiv 30 NN lica koji su njihovog čuvara vezali, a snimke sa svih osam sigurnosnih kamera odneli.

"Zabrinjava činjenica da policija nije htela da uzme prijavu nakon ovakvog nezampaćenog kriminala u centru Beograda, kao i da se nadležni ni nakon pet dana ne oglašavaju o nalogodavcima i izvršiocima ovog bezakonja. Ovaj vandalski čin predstavlja najgrublje kršenje ljudskih prava i dovodi u pitanje ličnu i imovinsku sigurnost svakog građanina u našoj državi", saopštili su Transport Peroni d.o.o.

Dok istragu skoro nedelju dana vode isključivo zaštitnik građana i poverenik, 1.000 kvadrata tik do prostora predviđenog za Beograd na vodi - deluje spremno za investitora koji ne haje kako je do lokacije došao.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.