Ko je sada kralj džungle? Lav glavom bez obzira pobegao od krda bivola

Izvor: Blic, 26.Maj.2015, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je sada kralj džungle? Lav glavom bez obzira pobegao od krda bivola

Lavovi su u basnama obično predstavljeni kao snažne životinje koje ne prezaju ni od čega. Međutim, u stvarnom životu nije baš uvek tako, što pokazuju fotografije snimljene u rezervatu u Keniji.

Čarls Komin (63) istraživao je kenijski rezervat Masai Mara, kada se pred njegovim očima odigrala neverovatna scena.

U pokušaju da pobegne od krda besnih afričkih bivola, jedan lav se popeo na obližnje drvo. "Kralj džungle" se grčevito držao šapama za stablo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali se uspaničio shvativši da  polako klizi ka tlu.

- Bivoli su kružili oko drveta. Nisu želeli da ostave lava na miru. Hteli su da mu se osvete jer je pokušao da ulovi njihovo mladunče - kaže Komin, koji je nesvakidašnji događaj zabeležio fotoaparatom.

Lav je na drvetu izdržao svega nekoliko sekundi, a kada je skliznuo na zemlju, potrčao je najbrže što je mogao, tako da je na kraju uspeo da pobegne od bivola.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.