Ko je heroj: Ovaj čovek je spasao imigrante

Izvor: B92, 27.Apr.2015, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je heroj: Ovaj čovek je spasao imigrante

Fotografija na kojoj Grk Adonis Delijorgis spašava imigrantkinju na ostrvu Rodos, obišla je svet.

U centru pažnje je bila priča imigrantkinje Vegasi Nebijat, ali mnogi su se pitali ko je Grk sa fotografije. U pitanju je vojnik Adonis Delijorgis, koji se sasvim slučajno našao na mestu nesreće.

“Bilo je oko osam ujutru. Seo sam sa suprugom da popijemo kafu u jednom restoranu pored mora. Odjednom, primetio sam brod koji se za nekoliko minuta potpuno raspao. Do obale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je stigla hitna pomoć, obalska straža i helikopteri. Nisam razmišljao i odmah sam ušao u vodu“, ispričao je Adonis.

Adonis je spasio dvadeset migranata, ali nije bilo lako s obzirom da je voda bila punja ulja od brodova, a stene klizave. Iako je mnoge spasio, jedan čovek mu je ostao u sećanju.

“Jedino se sećam muškarca od oko 40 godina koji je preminuo. Sve vreme je paničio i pričao kao se guši. Pokušao sam da mu pomognem, ali bezuspešno“, rekao je Adonis.

Ovaj čin Adonisa Delijorgisa oduševio je naciju, ali on nije jedini koji je pomogao nesretnim imigrantima. U Grčkoj se tokom cele nedelje govori o pomoći koji su ostrvljani sa Rodosa pružili ljudima sa broda, dajući im odeću i hranu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.