Ko je Užičanima zamutio vodu

Izvor: RTS, 23.Jul.2014, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je Užičanima zamutio vodu

Uzorci iz Sušičkih vrela pokazali su da u vodi nema algi. Nematoda ipak ima, ali u daleko manjem broju od početnih uzoraka, podaci su iz Zavoda za javno zdravlje Užice. Ogromna šteta naneta je građanima i odgovorni za to moraju se utvrditi. Vlada je zatražila smenu kompletnog gradskog rukovodstva zbog neodgovornog odnosa prema zdravlju Užičana.

Muke sa zagađenjem vode Užičani su imali i zimus. Isto se ponavlja i danas, pa su Užičani s pravom ogorčeni.

"Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su banditi, da truju ovako narod, a da niko ništa ne zna, to je laž", kaže jedan Užičanin.

Zbog, kako se navodi, nedopustivih grešaka gradsko rukovodstvo biće smenjeno. Ministar odbrane traži od policije i Tužilaštva da utvrde ko je odgovoran za stanje u gradu. Da će svi koji budu krivi odgovarati, preneo je i svom stranačkom kolegi, gradonačelniku Užica.

"Insistiramo na hitnoj ostavci kompletnog rukovodstva grada Užica, da gradonačelnik podnese ostavku jer je neodgovorni odnos prema građanima nedopustiv i Vlada neće dozvoliti nikome da se tako odnosi prema zdravlju građana Srbije", ističe ministar odbrane Bratislav Gašić.

Gradonačelnik Užica zbog svega oseća ličnu odgovornost i najavljuje ostavku.

"Osećam i moralnu odgovornost i u razgovoru sa ministrom Vlada je tražila da kompletno rukovodstvo podnese ostavku, mi ćemo sazvati sednicu Skupštine na kojoj ću podneti ostavku i kada će biti izabran novi gradonačelnik", kaže gradonačelnik Užica Saša Milošević.

Sednica gradske skupštine očekuje se u petak, a pijaća voda tek za nekoliko dana. Očekuje se i odgovor na pitanje na koji način su alge dospele do Sušičkog vrela.

Ministar navodi da će Vlada pomoći modernizaciju Fabrike vode u Užicu kako se ovo više ne bi dogodilo. Za prvu pomoć, vojska je donirala vodu.

Ukoliko analiza vode iz mreže tri puta pokaže da nema algi, Užice će moći da koristi vodu iz Sušičkog vrela, ali ipak ostaje da se reši problem akumulacije Vrutci gde je trenutno 54.000.000 metara kubnih neupotrebljive vode.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.