Knap: Vučićeve mere teške, ali neophodne

Izvor: Kurir, 19.Sep.2014, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knap: Vučićeve mere teške, ali neophodne

Od takvih rezova mnogo je gori državni bankrot, kaže Nemac

BEOGRAD - Direktor Delegacije nemačke privrede u Srbiji Martin Knap ocenio je danas da su mere štednje, koje je predstavio premijer Aleksandar Vučić, neophodne srpskoj privredi.

One su teške za građane Srbije, ali od takvih rezova mnogo je gori državni bankrot, dodaje on.

Knap je optimista da će Srbija uspeti da ostvari privredni oporavak i napominje da je zbog trenutnih odnosa između EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i Rusije, dospela u žižu interesovanja zapadnoevropskih investitora.

"Ove mere su u svakom slučaju neophodne, a koliko pozitivno dejstvo će one imati, to u ovom trenutku ne možemo da kažemo", rekao je Knap. Prvi čovek nemačke privredne delegacije u Beogradu kaže da je od svega najvažnije koliko će one podstaći investicije u privatni sektor, i to ne samo strane, već i domaće. Ističe da Srbija paralelno mora da radi na poboljšanju investicionog okruženja i da na tom polju "mora da učini sve".

- Tu se u prvom redu radi o dve stvari - o pravnoj sigurnosti i smanjenju birokratije, to su dva ključna pitanja za podsticanje investicionih aktivnosti - istakao je.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.