Izvor: Danas, 21.Sep.2014, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klimatski marš za Srbiju

Beograd - Zeleni Srbije juče su u centru Beograda organizovali protestnu šetnju pod nazivom „Klimatski marš za Srbiju - Vreme je!“, kako bi ukazali da ekologija nije trošak već ulaganje koje može pomoći da se izađe iz ekonomske krize.

Srbija se time pridružila današnjoj međunarodnoj akciji u kojoj je širom sveta organizovano 2.700 protestnih šetnji u 160 zemalja.


- Ovom šetnjom hoćemo da skrenemo pažnju na to da mora da se promeni politika, a ne klima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Hoćemo da stavimo do znanja donosiocima odluka da moramo da upristojimo politiku da bismo u 21. veku mogli da odgovorimo na izazove promene klime i zagađenja, kazao je predsednik Zelenih Srbije i narodni poslanik Ivan Karić. On je poručio da se ne mogu starim metodama iz 19. veka rešavati problemi modernog doba.

- Političari ne razumeju šta je to zelena ekonomija, nismo napravili nijedno zeleno radno mesto, ne postoji zeleni rast u Srbiji. Političari ne shvataju da zelena ekonomija znači i nova radna mesta i da mi možemo da se izvučemo iz krize zahvaljujući tome, poručio je Karić. On je skrenuo pažnju da ekološke probleme u Srbiji ne treba rešavati zbog Evropske unije, već zbog njenih građana.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.