Kitarovićeva: Nije tu reč o blokadi nego o kriterijumima

Izvor: B92, 30.Apr.2016, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kitarovićeva: Nije tu reč o blokadi nego o kriterijumima

Zagreb -- Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović kaže da ono što Hrvatska traži od Srbije bilateralno pitanje, nego pitanje ispunjavanja pristupnih kriterijuma.

Prema njenim rečima, to su isti kriterijumi koje i sama Hrvatska morala da ispuni.

Upitana da li Hrvatska namerava da blokira Beograd u evropskom pristupnom procesu, ona je u intervjuu za "Jutarnji list" rekla da tu nije reč o blokadi.

Dodala je i da hrvatska diplomatija ima zadatak da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objasni EU da nije reč o sporu između Hrvatske i Srbije, nego o tome da Srbija mora da usvoji evropske standarde, prenela je Hina.

Grabar Kitarović je, takođe, rekla da ove godine ne ide ni u Jasenovac niti u Blajburg, jer ne želi da učestvuje u ideološkim podelama.

"Ne želim kao predsednica da učestvujem u daljem intenziviranju ideoloških podela, želim to da završim, jer smatram da politikanstvo oko Jasenovca i Blajburga ponovo viktimizira njihove žrtve. Žrtve zaslužuju dostojanstvo, pijetet i mir", istakla je Grabar Kitarović u intervjuu za "Jutarnji".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.