Kiša sa pljuskovima do četvrtka

Izvor: Šumadija Press, 24.Maj.2015, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiša sa pljuskovima do četvrtka

Danas posle podne i uveče, kao i tokom noći, moguće su obilnije padavine, od 20-30 litara za 12 sati, kažu meteorolozi, a na području Zapadne Srbije i Srema lokalno i do 40 litara.

Zato se i na lokalnim rekama Lepenici, Jasenici, Crnici, kao i Kolubari, Lјigu, Ubu, Tamnavi, Jadru i Kubršnici očekuje umereni porast vodostaja ali bez dostizanja upozoravajućih nivoa. Međutim, stanovnici u blizini manjih bujičnih vodotokova ovih slivova treba da budu na oprezu, jer su mogući nagli >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << kratkotrajni porasti vodostaja.

Ništa lepše vreme ne treba očekivati ni narednih dana. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sve do četvrtka, 28.maja, u Kragujevcu će se sunčani intervali smenjivati sa oblacima, s tim što treba računati na pljuskove, najverovatnije u popodnevnim satima. Jutarnje temperature u ovom periodu kretaće se između 10 i 13 stepeni, a najviše dnevne od 21 do 23 stepena.

Naravno, ako kiše budu obilnije i vremenski duže, treba računati na niže temperature. Dakle, toplija jakna ili džemper neka vam budu pri ruci, naročito u zatvoreom prostoru koji se još nije dovoljno zagrejao, a kišobran je obavezan. Ko ne voli da ga nosi (a ima nas), neka se pripremi na “tuširanje” do gole kože. Ništa strašno!

Od četvrtka bi trebalo da nas ogreje sunce ali će vreme ostati promenljivo, sa mogućim grmljavinama i kišom i tokom narednog vikenda. Ipak, do sredine juna RHMZ prognozira malo više sunca, uz moguću kišu 3-4.juna, 8-9 i 12-13.juna. Temperatura će takođe biti u rastu, pa se očekuje da dostigne i preko 30 stepeni.

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.