Kiša i grmljavina još sutra, od 3. avgusta stabilnije

Izvor: Press, 31.Jul.2014, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kiša i grmljavina još sutra, od 3. avgusta stabilnije

I u zapadnoj Bugarskoj i delu Makedonije takođe se do sutra očekuju jake grmljavine i obilne padavine, kao i na istoku i centralnom delu Srbije, kazao je Stanojević.

Promenljivo vreme, prema njegovim rečima, očekuje se i u Beogradu i beogradskom kraju, sa relativno obilnim padavinama, koje "neće biti obilne kao na području centralne i istočne Srbije".

Kako je ranije danas saopstio RHMZ u Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme mestimično >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama uglavnom u istočnim i južnim krajevima.



Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 15 do 19, a najviša dnevna od 24 do 29 stepeni. I u Beogradu će sutra biti promenljivo oblačno vreme, povremeno sa kišom, kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, a vetar će biti slab i umeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko 19, a najviša dnevna oko 28 stepeni.

Danas 31. jula i tokom noći između 31. jula i 1. avgusta u Srbiji se očekuju obilne padavine, u većini mesta od 20 do 40 litara po kvadratnom metru, lokalno i oko 80 litara po kvadratnom metru, uglavnom na jugu Banata, u Šumadiji, Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.

Moguće su kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i ojujnim vetrom, upozorava se u saopštenju.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 8. avgusta, biti pretežno sunčano i toplije vreme.

Tokom popodneva, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje se ređa pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinama. Temperatura će biti uglavnom oko prosečnih vrednosti.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić upozorio je ranije danas građane da se u narednih 12 sati, na teritoriji Nišavskog okruga, očekuju lokalne nepogode takvog inteziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kiša i grmljavina i sutra, od 3. avgusta stabilno

Izvor: Akter, 31.Jul.2014

Na teritoriji centralne i istočne Srbije još večeras i sutra očekuju se lokalno olujne grmljavinske nepogode, a stabilnije i toplije vreme očekuje od 3. avgusta, rekao je Tanjugu meteorolog Časlav Stanojević..I u zapadnoj Bugarskoj i delu Makedonije takođe se do sutra očekuju jake grmljavine...

Nastavak na Akter...

I danas kišovito i sparno, od sutra lepo vreme

Izvor: NaDlanu.com, 01.Avg.2014, 09:15

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme mestimično sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i lokalno obilnim padavinama uglavnom u istočnim i južnim krajevima...Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, vetar će biti slab i umeren istočni i jugoistočni. Jutarnja...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.