Kinezi otkupili aplikaciju za slanje anonimnih poruka

Izvor: N1 televizija, 27.Sep.2016, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi otkupili aplikaciju za slanje anonimnih poruka

Izraelska startap kompanija prodala je svoju kontroverznu aplikaciju za slanje poruka i muzičku radio aplikaciju kineskom konzorcijumu za 32 miliona dolara, javljaju danas izraelski mediji.

Aplikacija Blindspot omogućuje korisnicima da šalju anonimne poruke, fotografije i video-snimke svojim kontaktima, a primalac neće moći da im uđe u trag.

Ova aplikacija je pokrenuta u decembru prošle godine i već je skinuta više od dva miliona puta, ali se kritikuje kao platforma >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za anonimno maltretiranje.

Izraelska "Grupa Šelanu" je nazvala "ćaknutom aplikacijom za slanje poruka koja pruža mogućnost ljudima da kažu šta stvarno misle".

Tim Blanjdspota ostaće u Izraelu tokom naredne godine, a onda će se premestiti u Aziju.

U Šelano grupu su delom investirale muzičke zvezde Will.I.AM i Niki Minaž i ruski jevrejski milijarder i vlasnik fudbalskog kluba Čelsi Roman Abramovič.

Kineski konzorcijum koji je kupio Blajndspot uključuje hongkonške investicione firme Wuhan Capital Ltd, Tianjin Games i grupu investitora koje predvodi Vilijam Ding, osnivač kineskog internet giganta Netease.

"Ako bismo mogli da kopiramo strast koju je Blajndspot izazvao u Izraelu to će se pokazati kao impresivna investicija za nas", rekao je portparol Vuhan kapitala za Huffington Post.

Uprkos uspehu, aplikacija se pokazala izuzetno kontroverznom uz optužbe za maltretiranje i uznemiravanje.

Aplikacija radi kao ostali kanali na društvenim mrežama poput Whatsapp-a, odnosno korisnici mogu da četuju, šalju fotografije i video-snimke ali identitet onoga ko ih šalje je anoniman.

Izraelski političari su pozvali da se zabrani, a poslanica izraelske partije centra Kulanu Meirav Ben-Ari pisala je rukovodiocima Epla i Gugla u Izraelu ubrzo nakon što je pokrenuta.

"Želim da izrazim protivljenje reklamiranju te aplikacije i brinem se kako će je tinejdžeri i deca upotrebiti. Čini mi se da će ta aplikacija omogućiti potpuno nov način za vređanje ljudi. Mi i tako imamo toliko mnogo klevetanja, vređanja, uznemiravanja i sramoćenja na vebu i to sa ljudima koji mogu da identifikuju jedan drugog. Zašto dodavati tome?", napisala je Ben-Ari.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.